IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриват Лувъра в Абу Даби

8 ноември 2017 13 40

Изключително архитектурно събитие

Снимка: Louvre Abu Dhabi

Снимка: Louvre Abu Dhabi

Едно от най-забележителните събития тази година в архитектурния свят е откриването на Лувъра в Абу Даби.

Той ще отвори врати тази седмица, а грандиозното начало ще е както ОАЕ могат най-добре – с представления, прожекции и вълнуваща програма.

Модерната сграда на луксозния Лувър в Абу Даби е проектирана от Жан Новел, който стои зад най-значимите културни забележителности на Париж.

Неговата представа за градски музей представя огромен сребърен купол с метални звезди, гледащи тюркоазените води на Арабско море.

Величественото пространство съдържа 23 постоянни галерии, в които ще се помещават както колекции на музея, така и „пътуващи“ такива на френския музей.

Дефиницията на първия музей в Близкия изток е като универсален такъв, Лувърът на Абу Даби ще изследва всички аспекти на човечеството чрез своите различни култури и цивилизации от праисторическо време до съвременността.

Откриването на архитектурния център ще отвори много възможности за специални екскурзии, концентрирани около музея, заедно с някои от основните центрове на източната култура.

Кадри от Лувъра в Абу Даби можете да разгледате в нашата галерия.


Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари