IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По фъншуй: На какви цветове да заложим у дома?

1 януари 2018 07 00

Вижте характеристиките на основните цветове

Снимки: Istock

Снимки: Istock

Цветовете оказват влияние върху човек и неговия живот – така смятат не само почитателите на философията фъншуй. И всеки цвят е изпълнен със значение. Нека разгледаме основите на тази философия, които могат да ни послужат при ремонт или обзавеждане на жилището ни.

Червен цвят

Мощен, енергичен, той стимулира велики и страстни дела. Червено – цветът е толкова силен, че може да бъде опасен. Във вътрешността на спалнята може да се увеличи степента на вашите отношения, но в същото време да предизвика конфликти. Така че е по-добре да я приложите там, където сте будни, например, в хола или може би в дизайна на кухнята.

Черен цвят

Цветова изтънченост и мъдрост. С помощта на черното можете да постигнете определена емоционална стабилност, да създадете делова и сдържана атмосфера. Стените, боядисани в черно, носят лекота и спокойствие.

Сив цвят

Този цвят е изпълнен с енергията на пречистването и баланса. Неговото присъствие в пространството около вас ще ви позволи да се концентрирате – сивият цвят дава комфорт. Но в същото време трябва да имате предвид, че от спокойствието има само няколко стъпки към скуката и после до страданието.

Син цвят

„Работи“ по подобен начин на сивия – също носи мир и ви позволява да се концентрирате. Но в същото време дава повече духовност и желание за създаване, така че синият цвят е в състояние да вдъхнови. И точно като сивото, той може да потиска – ако е твърде много.

Бял цвят

Ако \значението на цветовете по фъншуй е важно за вас, трябва да се насочите към бялото. Символът на чистотата и всичко позитивно, за което можете да се сетите. Универсален цвят, който носи хармония. Той е идеален за тъмни стаи, засенчвайки тъмнината със своята свежест. Банята също е чудесно място за мощта на този цвят.

Лилав цвят

Цвят на креативността и мистерията. Лилавото е цветът на властта и благородната, царска сила. Любимият на Клеопатра. Той акумулира положителната енергия на Ци, която се счита за началото на всички живи същества. Математика, смесена с духовните практики.

Какви цветове по фъншуй трябва да използваме, за да постигнем пълна хармония? Без да броим белия има три.

Оранжев цвят

Създаване, радост, щастие – това е, което носи оранжевият цвят. Свобода, откритост към света са неговите признаци, а силата на оранжевото е в излекуването на фобии, депресия, освобождава креативността. Това е цветът на мотивацията.

Жълт цвят

На изток това е цветът на мъдростта. Любовта към живота, радостта, артистичността, разбирането е в основата на жълтия цвят. Той помага да намерим себе си.

Зелен цвят

Успокоява нервите, води до хармоничен мироглед, може да ви възстанови, да ви даде усещане за мир. Зеленото означава началото на нов живот, истинска връзка. Един от редките цветове, лишен от „противопоказания“.

Всеки цвят изразява един от петте основни елемента: огън, земя, метал, вода и дърво.

Огънят е страст, а цветовете му са червени, оранжеви, яркожълти, розови.

Земята – това е стабилност и тук е светложълто плюс всички нюанси на бежовото.

Метал – яснота. Цветовете са сиво, бяло, сребристо.

Водата е свежест и лекота, а това са синьо, черно, небесносиньо.

Дървото е отговорно за жизнеността и здравето и се изразява чрез кафяво и зелено.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

Банко Пиронков ( преди 6 години )
Отчасти са верни само последните шест изречения, като пропуснем приликата между светложълто и яркожълто, както и липсата на златно.Всичко друго е преписвано кой знае откъде и кой знае от кого.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар