IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лени Кравиц пръсна 38 милиона долара за интериор на Стенли Хаус

3 януари 2018 10 20

Луксозното имение с изглед към Лос Анджелис се продава

Снимка: Elle

Снимка: Elle

Лени Кравиц не се е скъпил и е похарчил 38 милиона долара за интериор на имението Стенли Хаус. То се намира в сърцето на Лос Анджелис, в близост до известния булевард „Сънсет“, в най-привлекателната част от него – Sunset Strip.

Районът е известен като център на нощния живот на Града на ангелите, има много ресторанти, нощни и рок клубове.

Лени Кравиц, който се изявява и като успешен дизайнер на интериор, бе поканен да проектира имението и прекара цял месец в сградата.

„Това, което очаквах е да прекарам три дни, а се превърна в един цял месец на упорита работа“, заяви певецът.

В луксозните околности, включително известните Бевърли Хилс и Бел Еър, има много къщи на най-богатите и най-известните жители на Западен Холивуд и Лос Анджелис. Типичният вид тук е чистите бели пространства с огромни остъклени стени. Разбира се, тези къщи са снабдени с всички възможни удобства и системи за сигурност. Но архитектите на Стенли Хаус първоначално планирали да създадат нещо, диаметрално противоположно на преобладаващия стил тук. Новата къща е решена да бъде построена по образ и подобие на шедьоври на модернистичната архитектура с елементи от средновековието.

„Не искахме да построим поредната безлична бяла кутия“, твърдят авторите на проекта. „Нашата цел беше да създадем къща с такава душа и енергия, в която да попитаме хората: дали тази къща е построена преди 40-50 години или днес?“.

„Муза“ на проекта е Джон Лаутнър (1911-1994 г.). Привърженик на органичната архитектура и ученик на Франк Лойд Райт, Лаутнър е създал много от оригиналните къщи и луксозни частни вили в Калифорния през 50-те и 60-те години на миналия век.

Влиянието на Лоутнер се вижда в много елементи на Стенли Хаус – във външните и вътрешните помещения, които се вливат един в друг с панорамни стъкла. Или терасата към полукръгъл басейн със стъклени мъниста. Подобна техника е използвана от Лоутнер в известната му къща „Елро“ в Палм Спрингс.

Стенли Хаус разполага с пет спални, седем бани и огромна мултифункционална стая с изглед към плувен басейн и вътрешен двор. Къщата разполага с цялото необходимо оборудване и удобства, което потвърждава луксозния статус на дома. Сред приятните бонуси има помещение – нощен клуб и бар с винарска изба. Интериорът е украсен с три скулптурни камини, всяка от които е ръчно изработена от огромно парче естествен камък.

„Искахме къщата да бъде нещо повече от луксозен дом. Нашата цел бе да я направим възможно най-функционална“. За тази цел висококачествени подове и външни отоплителни елементи са инсталирани на всички етажи, което позволява на наемателите да използват отворени помещения през цялата година.

На терасите е комфортно дори в студено време, когато температурата падне под 10 градуса.
Построена на хълм, Стенли Хаус е разположена по такъв начин, че не само родителската спалня и просторния хол, но и всички останали стаи в къщата да разполагат със спираща дъха гледка към Лос Анджелис.

Вижте луксозното имение в галерията ни

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари