IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дубайска булка с бурка – най-скъпата торта в света

24 юни 2018 06 00

Сладкото изкушение струва 1 млн. долара

Източник: Сulturehook.com

Източник: Сulturehook.com

Знаете ли коя е най-скъпата торта в света? Тя е огромна, но не е типичната сватбена с няколко етажа, а под формата на булка с бурка. Изработена е от английската дизайнерка Деби Уингам, по специална поръчка от Дубай, струва 1 млн. долара.

Блатовете за сладкото изкушение са изпечени в специална пекарна, след което са подредени така, че да отговарят на нормален женски ръст. За направата на тортата са използвани 1 000 яйца и близо 20 килограма шоколад. Общото тегло на дубайската торта булка е над 100 килограма, съобщава Culturehook.com.

Уникалната торта бе представена на специално изложение в Дубай. По роклята на жената от арабски произход има цели 5 диаманта, всеки от които струва 200 хил. долара. „Аз харесвам арабската култура и затова реших да направя тази торта“, казва дизайнерката и изтъква, че скъпоценните камъни са ѝ предоставени от нейн скъп клиент с бижутериен бизнес в Дубай. Дрехата, изработена от специален фондан, е с „дантела“ от нежни цветя.


Булката с името Лулва е само един от многото ексцентрични проекти на Деби Уингам. Преди време тя направи черна диамантена рокля за 4 милиона, както и най-скъпия чифт обувки в света – за близо 12 млн. долара. Когато не прави сладкиши под формата на дрехи, тя изработва тоалетите на известни личности като Джъстин Бийбър, Дрейк, Кейти Пери и други.

Още снимки от най-скъпата торта в света вижте в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари