Много хора пътуват из страната и чужбина, за да дегустират различни видове вино. Сред тях има както опитни сомелиери, така и обикновени любители на алкохолната напитка. Предприемачи от малко германско градче решават да се възползват от този вид туризъм по най-добрия начин - създават хотел, в който би искал да отседне всеки ценител на хубавите вина. 

"Schlafen im Weinfass" е уникално местенце сред лозята на град Засбахвалден, разположен в планината Шварцвалд. Хората, които искат да се насладят на виното на местни производители, могат да си отделят един уикенд, за да отседнат в нестандартния хотел. Там стаите не са в една обща сграда, а всяка една е под формата на бъчва за вино.  

Гостите на хотела на семейство  Вилд, което има собствена винарна, могат да избират между пет различни вида бъчви, които са построени на отделни площадки. Всички те разполагат с най-необходимото - удобна спалня, баня, тоалетна, а по-големите и с някои екстри. Пред тях има маси и пейки за отдих, а гледката оттам е невероятна.

За да пийнат вино и се отдадат на романтика, туристите могат да останат в своите стаи с кръгли прозорци. Има и друг вариант - да посетят ресторанта-бъчва, в който не само да си поръчат любимата си напитка, но и вкусят традиционни германски ястия. 

Ако искате да се пренесете в красивото градче и нестандартния хотел, разгледайте галерията ни.