IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На почивка в бъчва, защо не?!

26 август 2018 08 00

За ценителите на виното

Schlafen im Weinfass/Facebook

Schlafen im Weinfass/Facebook

Много хора пътуват из страната и чужбина, за да дегустират различни видове вино. Сред тях има както опитни сомелиери, така и обикновени любители на алкохолната напитка. Предприемачи от малко германско градче решават да се възползват от този вид туризъм по най-добрия начин - създават хотел, в който би искал да отседне всеки ценител на хубавите вина. 

"Schlafen im Weinfass" е уникално местенце сред лозята на град Засбахвалден, разположен в планината Шварцвалд. Хората, които искат да се насладят на виното на местни производители, могат да си отделят един уикенд, за да отседнат в нестандартния хотел. Там стаите не са в една обща сграда, а всяка една е под формата на бъчва за вино.  

Гостите на хотела на семейство  Вилд, което има собствена винарна, могат да избират между пет различни вида бъчви, които са построени на отделни площадки. Всички те разполагат с най-необходимото - удобна спалня, баня, тоалетна, а по-големите и с някои екстри. Пред тях има маси и пейки за отдих, а гледката оттам е невероятна.

За да пийнат вино и се отдадат на романтика, туристите могат да останат в своите стаи с кръгли прозорци. Има и друг вариант - да посетят ресторанта-бъчва, в който не само да си поръчат любимата си напитка, но и вкусят традиционни германски ястия. 

Ако искате да се пренесете в красивото градче и нестандартния хотел, разгледайте галерията ни. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

brzk ( преди 5 години )
1. сомелиер (не сумелиер)2. Засбахвалден (не Сасбачвалден)3. Schlafen im Weinfass е името на услугата - спане в бъчва. Не е името на стопанството, което иначе отглежда лозя. Името на семейсвото е Вилд, и винарната с всичките си прилежащи лозя също се казва Вилд.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар