IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двойка обикаля Европа със своя дом-камион

11 ноември 2018 11 45

Живот на колела

Източник: Facebook

Източник: Facebook

Млада двойка от Нотингам, която обожава да пътува, обикаля Европа със своя камион. Мартин Хил и Йона Стюарт не само посещават нови и интересни места, а и живеят на колела. След като дълго време сменят квартирите, те решават да внесат уют в петтонното превозно средство и резултатът от идеята им е впечатляващ.

38-годишният мъж и 27-годишната жена казват, че да имаш дом в камион е много по-евтино от това да плащаш за квартира. Те преглеждат обявите в Ebay с дни и накрая избират тежкотоварен автомобил за 4 600 долара и създават специален проект, с който да го преобразят в място за живеене.

Поглеждайки снимки от интериора на камиона, никой не може да познае, че става дума за обзавеждане, поставено в превозно средство. Около 25 900 долара струва реновирането, но по думите на Йона и приятеля ѝ, целият ремонт си заслужава усилията и парите.

„Преди около четири години, след като изпих прекалено много бири, си помислих, че ще си купя голям американски автомобил“, спомня си Мартин. Той и гаджето му взимат возилото през май тази година, като прекарват четири месеца в него докато го стегнат и направят годно за обитаване. „Щастливи сме, че си направихме всичко сами. Удивително е какво постигнахме“, разказва още мъжът, цитиран от SomethingChange.

Домът на колела, който бива завършен в средата на октомври, е направен на две нива. Каросерията на камиона е усвоена така, че двойката да побере цялата си покъщнина. В спалнята има огромно легло, от двете страни на което са разположени гардероб и скрин, които да побират дрехите на Мартин и Йона.

Източник: Facebook

Кухнята сякаш е излязла от някое списание. В нея има достатъчно място за вградени шкафове, печка на газ и хладилник.

Тоалетната, която разполага с малка мивка и душ, е много тясна, но за двама пътешественици пространството е напълно достатъчно. Интересно е, че до спалнята има диван, срещу който е разположена камина, която най-вероятно ще бъде загрявана чрез бензин.

Още снимки на уютния камион може да видите в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари