IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сладкарка с торти като произведения на изкуството

22 януари 2019 09 50

Кой би ги разрязал?

Източник: Instagram

Източник: Instagram

Закъде е един рожден ден без торта? В момента на пазара има толкова голямо разнообразие, че понякога ни е трудно да изберем с какво да почерпим за празника ни. Някои имат специални предпочитания и държат сладкото изкушение да е изработено специално за тях. Разбира се, всяка прищявка струва пари.

Млада рускиня, изработваща по-нестандартни торти, се прочу в Instagram. 31-годишната Елена Гнут е най-известният сладкар в град Калининград. Благодарение на богатото й въображение, сладкишите, които излизат от ръцете ѝ, са същински произведения на изкуството.

Голяма част от тортите на момичето са сякаш изрисувани с водни бои, други пък приличат на керамични сувенирчета. Вместо да използва обикновена сметана или шоколад, сладкарката обича да експериментира, като създава по-различни блатове и глазури.

Пържола алангле в чиния, кокичета сред снега, мотиви от някоя приказка, плодове, музикални инструменти, анимационни герои, са част от творенията на Гнут.

Елена, която има над 140 000 последователи в социалната мрежа, води курсове по сладкарство, като пътува из различни градове. В свободното си време обича да пътува и се снима на красиви места, които е посетила.

Още от уникалните торти на рускинята вижте в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари