IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какъв интериорен дизайн ви подхожда според зодията?

13 февруари 2019 12 30

Девите обичат топлите цветове

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Според астрологията, зодията на човек предопределя до голяма степен неговите предпочитания и решения. В тази връзка се смята, че влечението на някои хора към различни стилове не е случайно.

Ако ви предстои да се преместите в ново жилище, квартира, или искате да подарите нещо за дома на приятел, поинтересувайте се.

След като ви представихме кой стил в интериорния дизайн подхожда на първите пет зодии, ето и останалите:

Дева

Девите имат око и за най-малките детайли. Няма да пропуснат да отбележат, ако картината е накриво или нещо не си пасва в хола. Тъй като този знак спада към земните, представителите му харесват естествените материали. Те се стремят към създаването на дом с практични и същевременно носещи им хармония мебели.

Стил: Рустик – отличава се с топли земни цветове. При него се използват основно дърво, метал и камък. Камината е задължителен елемент в обзавеждането.

Ключови думи за интериор: Дзен, организиран, естествен, органичен

Основен цвят: Мока и бежово

Задължителен елемент: Цветя, глинени съдове

Везни

Хората с тази зодия привличат със своя стил и артистичност. Понякога носят много неща на гръб и се затрупват от работа, което личи и по дома им, който по-често е разхвърлян, отколкото подреден. Но Везните харесват своята бъркотия и знаят кое къде се намира.

Стил: Ретро модернизъм – пространствата изразяват личната идеология. Изразява се с по-ярки цветове и изчистени линии. Тук кухнята може да прелива в хол.

Ключови думи за интериор: Модерни, функционални, цветни

Основен цвят: Жълто, зелено или кафяво

Задължителен елемент: Малка стъклена маса

Скорпион

Хората от този знак крият истинската си същност. Те могат да работят подмолно и са доста подозрителни. Скорпионите не се впечатляват от шаби шик или винтидж мебели. Предпочитат класиката в жанра, дори си харесват някои мебели, които отдавна са демоде, но са им прекалено удобни, за да ги изхвърлят.

Стил: Класически – всеки втори дом е обзаведен по него. Масивните фотьойли от нашето детство не са за изхвърляне, маси, изработени от дърворезбари, лакирани секции.

Ключови думи за интериор: Класическо изобилие, характерни силуети

Основен цвят: Кафяво и черно

Стрелец

Усмихнати, успешни и с чувство за хумор. Стрелците обичат да се впускат в приключения, да пътуват и заимстват различни идеи за обзавеждане от чужбина. Те не признават граници.

Стил: Бохемски шик – на свободомислещите хора, които не обичат да бъдат поставени в рамки. Интериорът изобилства от принтове, цветя и декоративни елементи, които създават свежест на помещенията.

Ключови думи за интериор: шарено, пъстро, пищно

Основен цвят: Оранжево, червено, зелено

Задължителен елемент: Кът със сувенири от различни дестинации

Козирог

Родените под тази зодия са по-скоро традиционалисти. Обичат практичността, която им носи комфорт. В нея също има някакъв стил. Козирозите не се плашат от работа и прибирайки се вкъщи се нуждаят от удобно легло и диван, на които да си отпочинат.

Стил: Скандинавски – съчетава многофункционалност и простота в едно. Присъстват много изчистени детайли, повечето от обзавеждането е от органични материали. Контурите и силуетите са по-извити.

Ключови думи за интериор: Удобство, практичност, издръжливост

Основен цвят: Сиво

Задължителен елемент: Огромно канапе с множество възглавници

Водолей

Хората с тази зодия си падат по нестандартните неща. Те винаги се борят за независимост и жадуват да изразят емоциите си. Стремят се към самопознанието, не са прекалено претенциозни откъм обзавеждане. По-скоро искат да имат достатъчно пространство за релакс.

Стил: Азиатски – основава се на японската философия. Пространствата създават усещане за тишина и спокойствие, сливане с природата.

Ключови думи за интериор: Хармония, баланс, дзен

Основен цвят: Зелено, бежово, кафяво

Задължителен елемент: Композиция с бамбук

Риби

Те са мечтателите в зодиака. Чувствителни са и имат голямо въображение. За тях домът е убежище, в което да презаредят батериите. Рибите предпочитат елементът вода да присъства в интериора – било то като изкуствен фонтан, картина на стената с море или река или аквариум.

Стил: Крайбрежен – всичко в него напомня за морето. Пространствата са светли, приветливи и могат да ви пренесат в някой бар на плажа.

Ключови думи за интериор: изискана естетика, тематична визия, море

Основен цвят: безбройните нюанси на синьото

Задължителен елемент: Декорации с миди, пясък и други морски елементи, хамак, голяма дървена спалня и плътни завеси

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари