IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Места, които трябва да се посетят поне веднъж

25 май 2019 10 45

Лятото вече е на прага ни, а това означава, че трябва да помислим и за ваканцията си

Снимка - iStockphoto

Снимка - iStockphoto

Има места, които оставят дълбока следа в съзнанието, след като ги посетим. Тези кътчета не могат да се опишат с думи, а снимките не показват цялата им красота. Те просто трябва да се посетят.

Италия

Когато заговорим за романтика веднага се сещаме за Италия. В тази страна са събрани историята на Рим, изкуството на Венеция и модата на Милано. В добавка на това може да похапвате паста, пица докато се наслаждавате на красива гледка към морето с чаша вино в ръка. Един от минусите на Италия обаче е, че лятото там може да бъде доста горещо, така че, ако смятате да пътувате натам, по-добре изберете периода след месец август, за да може да се насладите на сладоледа си без да се притеснявате, че ще се стопи веднага.

Колумбия

Ако искате да избягате от жегите през лятото, Колумбия е точното място за вас. Освен известен с това, че е бил дом на Пабло Ескобар, Меделин е наричан още и „градът на вечната пролет“. Прохладата, идваща от заобикалящата го гора, прави града чудесен за лятно пътешествие. Не само, че ще може да се насладите на местни коктейли и прекрасни храни, но и ще имате възможност и да потренирате след всички тези удоволствия, за да поддържате стегнато тялото си. Градът е построен на хълмове, което го прави чудесен за изкачвания. Ако си падате по изкуството, Картагена е точната дестинация за вас. Там ще се върнете в 16 век, разхождайки се из стария град по калдъръмените улички.

Лима, Перу

За тези, които предпочитат ресторантите пред старите сгради, столицата на Перу е точното място. Там има множество места, където можете да опитате от местната храна. Освен това, когато не разглеждате менютата, може да се научите как да сърфирате или пък да погалите някоя от хилядите котки в парк „Кенеди“.

Напа, Америка

За почитателите на виното, безкрайните лозя в Напа, Калифорния са точно за тях. Ако се намирате там през юли не забравяйте да посетите фестивала „Напа Вали“, който събира на едно място най-добрите винарски изби и техните бутикови вина. След това може да се повозите на „винарския влак“ и да продължите своята дегустация и накрая на деня ще бъдете закарани до вкъщи.

Снимки: Istockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари