IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Барби вдъхновение от известни жени

6 юни 2019 14 40

Вече има плюс сайз кукла

Източник: Mittel/Barbie

Източник: Mittel/Barbie

Интересна колекция от кукли предлага компанията за производство на играчки „Barbie“. Те са 17 на брой, точни копия на известни жени, които с работата си са оставили отпечатък в обществото.

До дизайна на куклите, чиято серия носи името „Inspiring Womеn“ (Вдъхновяващи жени), се стига след проучване на фирмата производител за това какви кукли купуват майките на своите дъщери.

Близо 86% от анкетираните посочват, че са скептично настроени към най-известните им марки, защото те приличат на модели, твърде гримирани са и създават една по-различна представа у момиченцата.

След като от „Barbie“ обработват данните, решават да направят новата серия, като куклите да приличат на жените от реалния живот. Така всяка носи определено послание.

Една от куклите е по-закръглена, за да покаже на децата, че жените с по-големи размери също имат своя чар. Други пък насочват децата за интересните професии като журналист, художник, сценарист.

Barbie на 60 – пенсионерка без бръчки

Купувайки от известните кукли, родителите могат да разкажат на момиченцата си с какво те са променили света. В кутията на всяка от тях има подробна информация за прототипа на куклата.

Ето на кои известни дами са посветени част от барбитата:

1. Фрида Кало


Мексиканската художничка се превръща в емблема на така нареченото „наивистично изкуство“. Тя остава в историята с непокорния си дух, по-нестандартна визия и своето изкуство. Въпреки че била омъжена за стенописеца Диего Ривера, тя имала извънбрачни връзки както с мъже, така и с жени.

2. Ашли Греъм


Въпреки че е по-пълничка, тя не се притеснява да носи по-тесни дрехи. Става модел и през годините показва, че модели могат да бъдат не само слабите и красиви жени.

„Barbie“ прави определен брой копия кукли на Греъм по случай Деня на жената, които се разграбват от магазините само за няколко часа.

3. Мартина Войчеховска


Журналистката пътешества из различни места по света от години. Била е редактор на полското издание на „Нешънъл Джиографик“, водила е формати като „Стани богат“, „Биг брадър“. Тя е първата полякиня, участвала в рали „Париж-Дакар“. Най-известна става с предаването си „Жена на края на света“. Тя е вдъхновение за хиляди жени, тъй като обича предизвикателствата.

Мартина е била на Антарктида и е успяла да изкачи седемте най-високи върха на петте континента.

4. Пати Дженкинс


Тя е известна с „Wonder Woman“. Филмът е определен за най-печелившия в киноиндустрията, режисиран от жена. Постъпленията от него са над 650 милиона долара в световен мащаб, по данни на „Entertainment Weekly“.

Пати печели „Оскар“ за филма „Чудовище“ през 2003 година, като лентата задминава „Мама миа“ на Филида Лойд по печалби. Той прави близо 610 милиона долара през 2008-а година.

5. Катрин Джонсън


Американката има големи постижения в областта на физиката и математиката. Тя е пионер в космическата наука. С нейна помощ НАСА прави приложение за електронни изчислителни машини.

По случай 60-годишнината на Барби: Хотелска стая в розово

Джонсън работи дълги години по прецизиране на компютърната навигация. Изчислява траекторията на програмата Мъркюри и на полета на Аполо 11 до Луната, осъществен през 1969 година. През 2015-а тогавашният президент на САЩ Барак Обама я включва в списък от 17 американци, които да получат Президентския медал на свободата за същата година. По-късно кръщават Изчислителния изследователски център на НАСА във Вирджиния на нейно име.

Снимки: Mittel/Barbie

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари