IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малката всекидневна: Как да я обзаведете?

15 юни 2019 10 45

Използвайте вграждане

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

В наши дни е трудно да събереш пари за мечтания дом. Понякога се случва така, че средствата, които имаме, не са достатъчни за ремонт, камо ли за хубаво обзавеждане. Ето защо повечето от нас изчакват или правят компромиси с качеството за сметка на цената.

Всекидневната е една от стаите, в които прекарваме голяма част от свободното си време. Тя трябва да разполага с удобен диван и телевизор, където да гледаме любимите си канали и си правим домашно кино. Същевременно, пространството трябва да е достатъчно голямо, за да побира най-близките приятели.

Когато самата всекидневна е твърде малка по една или друга причина, е необходимо по-внимателно да помислим какви мебели и в какъв размер биха се побрали там. Мястото трябва да изглежда уютно и да не бъде твърде претрупано. Тази цел е постижима при следните условия:

По-светли нюанси


Източник: IStockphoto

Боядисването на стаята може да я направи по-голяма, макар и визуално. Този ефект се постига чрез по-светли нюанси. Може би ще избягате от бялото, но не подценявайте бежовото, екрюто или светложълтото. Не е подходящо стените да са сиви, червени или в друг тъмен тон, защото така всекидневната ще изглежда още по-малка.

Някои от по-малките предмети вътре може да са в по-тъмни тонове.

Уют в спалнята – с 6 лесни стъпки

Повече светлина

Ако сте решили да сложите по-плътни завеси или щори, откажете се от тях, защото така ще направите всекидневната по-тъмна и тясна. Колкото повече естествена светлина влиза в нея, толкова по-просторна и комфортна ще изглежда тя. По-добрият вариант е да потърсите леки завеси в светли цветове, през които да минава слънцето.

Вграждане на мебели

Може да си намерите по-малък диван за тази стая, но поставянето на по-голяма маса може и да е проблем. Потърсете специалист, който да ви даде насоки за повече вградени мебели, които да не заемат чак толкова пространство.

Повече стъкло и огледала

Те допълват малката всекидневна и създават илюзия за по-широко пространство. Все пак, когато купувате стъклените аксесоари, ги съчетавайте с цвета на стените. Не бива да има сериозен контраст между двете.

Как цветовете в дома влияят на настроението ни?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари