IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мечта или лукс: Антрето в дома

15 юли 2019 11 30

Заложете на устойчиви материали и правилно осветление

Снимка: Soff Design Studio

Снимка: Soff Design Studio

Първото впечатление за нашия дом, което си създават гостите ни, идва още от входната врата. Затова няма как да не отбележим, че грешен подход към дизайна на антрето до голяма степен може да обезсмисли всички други усилия, които сме положили в интериора на целия ни дом.

И макар модерната и елегантна визия винаги да е изключително важна, в проектирането на нашето антре не бива да забравяме и каква е неговата основна цел. Антрето по своята същност свързва дома ни, нашето лично пространство, с външния свят и същевременно обединява останалите помещения в жилището. Именно това го прави интересна зона, в която дизайнерът и собственикът трябва заедно да открият удобството и естетиката.

Прието е в създаването на функционален и красив дизайн на антрето да се използват устойчиви материали, поради спецификата на тази част от жилището ни. Все пак там влизаме с мокри и понякога кални обувки, оставяме чадъри, якета или дори детски колички.

За покритие на стените е добре да се изберат миещи се латекс или мазилка, а за пода – гранитогрес, естествен или технически камък, ламиниран паркет или винилова настилка. Ако предвиждаме естествен паркет или дюшеме в антрето, то такъв вид под е добре да е подходящо защитен.

Обикновено обзавеждането в антрето се състои от портманто, гардероб, шкаф за обувки и огледало. Препоръчително е те да са стилово съчетани с останалите мебели в дома ни. Често във входното пространство няма достъп на естествена светлина и затова е изключително важно да осигурим подходящо осветление.

Да превърнем антрето в уютна, удобна и светла част от нашето жилище никак не е лесна задача и за осъществяването ѝ изключителна помощ би ни оказал интериорният дизайнер. Защото и тук, като в останалите зони на жилището ни, е важно да проявим отношение към всеки детайл.

Специални примери можете да видите в галерията на Dnes.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари