IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща за антрето, на които да обърнете внимание

3 август 2019 09 30

Подберете внимателно мебелите

IStockphoto

IStockphoto

Като се нанасяте в новото жилище, трябва да помислите как да го преустроите или освежите, за да се чувствате добре в него. Антрето е едно от първите помещения, които човек вижда, влизайки през входната врата. То създава едно от първите впечатления за хората, които живеят вътре. Ето защо обзавеждането му не бива да се подценява. 

Тази част от жилището е малка, но може да побере много мебели и носи усещане за уют, стига да знаете как да я подредите. Тя не е място само за закачване на връхните дрехи и хвърляне на дамските и пазарски чанти. 

Портманто, различни модули със закачалки, малък гардероб, огледало, шкафче за прибиране на обувките, са нещата, които задължително трябва да присъстват. Ако обичате декорациите, защо не и да сложите рафтчета. 

Ето 5 неща, на които да обърнете внимание при ремонта и обзавеждането на антрето: 

Тапети, латекс, мазилка


Онази част, която се вижда най-много, са стените на коридора и антрето. В момента се предлагат мазилки, тапети и латекс в най-различни цветове. Ако заложите на по-светли тонове, например пастелни, ефектът ще е съвсем друг, защото те не натоварват окото. Освен това на тях мебелите изпъкват повече. В случай, че искате малко по-компромисен вариант – с тапети, може да експериментирате с обикновени, гланцирани, фигурални. Някои от тях обаче са твърде скъпи, а и изискват по-прецизно лепене в сравнение с латекса, който се нанася лесно. 

Огледало в дома – къде да го поставите според фъншуй

Цветове

Те имат голямо значение. Както знаете, по-светлите, пастелни нюанси, имат способността да създадат усещане за „по-отворено“ антре. Ако изберете по-тъмни, може несъзнателно да напрегнете обстановката в антрето. Те натоварват доста окото. Ярките пък могат да правят връзката с вашия характер и да насочват гостите ви, че винаги сте приветливи и с топло отношение към всеки, прекрачил дома ви. 

Мебели

Задължително се нуждаете от портманто и шкаф/етажерка за съхранение на обувки. Има най-различни варианти, които може да съчетаете с цялостната визия на жилището, която искате да постигнете. 

Ако нямате много място, вземете някоя по-малка закачалка, защото все пак трябва да закачвате дрехите си някъде. За повече комфорт трябва да отделите място за сядане, където да си обуете обувките на спокойствие.

Осветление

Светлината в помещенията е много важна. В повечето случаи до антрето не достига слънце. Ако то е по-тъмно, заложете на повече лампи, но пък и не прекалявайте с осветяването. 

Как да преобразим дневната: Холната масичка

Снимки: IStockphoto

Още при ремонта може да предвидите окачен таван, с лунички или LED лампи. Разположете повече ключове, за да може лесно да пускате и спирате осветлението. 

Декорация 

Ако сте от този тип хора, които обичат да купуват различни керамични фигурки или имат в хола си какви ли не дребни декорации, помислете и за украсата на антрето. При положение, че сте взели малки рафтчета, на тях може да поставите най-различни дребни неща. Ако имате подходящо място, може да си купите надпис „Welcome“ или някаква рамка с интересен цитат за дома. В зависимост от големината на антрето, има варианти да си купите плетени кошове, малки цветни пътечки, различни вази с изкуствени цветя. Много жилища на запад впечатляват с това, че в антрето има много семейни снимки. Ако ви харесва тази идея, намерете подходящите рамки, които ще отиват на цвета на стените и побират няколко кадъра. 

Цветя в дома – къде и как да ги поставите?

Ако ремонтът на антрето не може да чака заплата - вземете А1 Кредитна карта. Как? вижте повече тук.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари