IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Морето е у нас: Вила на плажа

11 август 2019 12 00

Как да създадем морско настроение с интериора

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Август е – месецът на отпуските, морето и красивите залези. А какво по-приятно от лятна ваканция в очарователна вила край самия плаж? Дори и да сме на почивка за кратко, имаме възможност да задържим лятото по-дълго в своя дом с помощта на интериорен дизайнер, пише Dnes.bg в своя проект „Фамилен дом“.

Най-лесният и бърз начин да запазим лятното настроение у дома е да сменим спалното бельо, хавлиените кърпи или завесите например, с текстил в слънчеви и морски цветове или мотиви. Дори обикновеният бял порцеланов сервиз за хранене, ако го съчетаем със синя покривка и тематични салфетки и декорации, ще се превърне в лятна красота на масата. Към него можем да прибавим и подложки за чинии или чаши в морски стил, както и подходящи свещи.

Ако обаче сме от онези късметлии, които живеят край морето или имат лятна вила близо до плажа и планираме обзавеждането ѝ, най-добре е да се допитаме до интериорен дизайнер. Защото и морският стил, както всеки друг, има своята характерна визия, която не всеки може да създаде сам.

Единството между заобикалящата среда и вътрешното пространство е силно средство за постигане на добър дизайн както за морска къща, така и за всеки извънградски или ваканционен имот. И това единство се осъществява чрез прилагането на едни и същи или близки по вид материали, цветове и текстури.

Така, ако в екстериора присъстват камък и дърво, добре е те да се използват и в интериора. Да не забравяме и мебелите от ратан или бамбук, както и рогозките – също подходящи и за вътре и за вън. А удачните цветове са тези, които са близки до морето, пясъка и слънцето – бяло, екрю, светло или тюркоазено синьо, бежово, жълто, охра и бледосиво. Този свеж колорит може да оцвети както текстилното обзавеждане, така и покритията, които изберем за подовете, стените и таваните.

И разбира се, не бива да забравяме и малките детайли, които създават морския дух – декорациите от миди, рапани, морски звезди, корали и всякакви камъчета. Следваме ли всички тези идеи, лятото ще бъде винаги в нас. Дори и когато август отмине и плажовете започнат да опустяват...

Консултант: архитект София Папазова

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари