IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 грешки при обзавеждането на спалнята

27 август 2019 14 00

Не прекалявайте с растенията

Istockphoto

Спалнята трябва да е едно от най-комфортните места във вашето жилище. Когато започнете да обзавеждате тази стая или искате да я освежите, трябва да подберете всичко така, че в нея да намерите спокойствие и уют за качествен сън. 

Цветът на стените; матракът; завивките; материята, от която са направени; осветлението, са от особено значение за усещането, което носи спалнята. 

През последните години спалните се правят все по-тесни и не винаги има място за повече мебели, а и не са нужни чак толкова, защото в един момент може да стане прекалено претрупано. 

Ето няколко от най-честите грешки при обзавеждането на спалнята, които да не правите: 

1. Огромно легло 

Всеки от нас иска да има голямо и удобно легло, на което да си почива, но закупуването му трябва да е съобразено с размерите на стаята. Дори и да сте си харесали нещо и то да е на изгодна за вас цена, преценете колко място ще остане след като сложите спалнята в средата на стаята. Трябва да се движите свободно, а не да се спъвате поради липса на празно пространство. Затова по-голямото легло е нож с две остриета. 

2. Липса на растения

Казват, че в спалнята не бива да отглеждаме растения, тъй като те отнемат от кислорода ни. Въпреки това, ако стаята е по-просторна, не я оставяйте без цветя. Те внасят по-голяма свежест в пространството и могат да ви помогнат да заспите по-лесно. За предпочитане е да са по-малки и не заемат много място. Може да сложите алое, например. 

Мисията възможна: Мечтаната спалня

3. Подбирате прекалено цветовете

Понякога съчетанието между цвета на спалнята и възглавниците, килима, е много важно, с което се пренебрегва от каква материя са те. Ако обърнете прекалено внимание на нюансите, рискувате да си вземете нещо изкуствено, което може да запарва и да се съсипе след няколко пранета. Също така не гледайте най-евтиното, а по-добре купете спален комплект на средна цена, от памук, с който кожата ви ще "диша". 

6 начина да освежите терасата си

4. Неподходящи щори и завеси 

Изберете щори и завеси, с които няма да се вижда през прозорците през нощта, но и които се вдигат или пропускат все пак някаква светлина през деня. Съобразете се с това дали слънцето пече в стаята през целия ден или може да си позволите да купите и по-прозрачни материи. Ако изберете продукт от тъмни и доста непрозрачни материали, ще направите спалнята прекалено тъмна, което може да ви попречи за събуждането рано сутрин. 

Как да преобразим дневната: Холната масичка

5. Липса на нощна лампа

Полилеите са важни. Те трябва да са с такава форма, че лягайки на леглото светлината от крушката да не дразни очите. Ако стаята е малка, не пропускайте поставянето на нощна лампа. Тя трябва да ви е "под ръка", за да може да я пускате и спирате по всяко време. Може да внесете комфорт и с ароматни свещи и по-големи абажури, нищо, че през по-голяма част от времето спите в тази стая. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари