IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да отседнеш в Имението Даунтън

23 септември 2019 10 00

Компанията Airbnb ви дава тази възможност

Снимка: Instagram

Фенове на „Имението Даунтън“, започвайте да спестявате. Компанията Airbnb ще зарадва двама щастливци с нощувка в дома от историческия сериал. Само за една вечер, замъкът Highclere отваря вратите за посетители.

„Имението Даунтън“ е британска историческа драма, чиято история се развива в ранните години на 20 век. Премиерата му е на 26 септември 2010 г. във Великобритания, а само няколко месеца по-късно епизодите са купени и от американската телевизия PBS.

В център на събитията се превръща животът на кралското семейство Кроули, които живеят в имението Даунтън в годините между 1912 и 1926. В сериала са включени факти като потъването на Титаник, избухването на Първата световна война, Испанската пандемия и много други. Лентата придобива огромен успех както в родината си, така и отвъд океана.

имението

Снимка: Reuters

Критиците са впечатлени от цялостната игра и историята и присъждат на „Имението Даунтън“ множество награди, сред които „Златен глобус“ и „Еми“. През 2011, сериалът е вписан в книгата за рекордите на Гинес като най-добре успешният британски сериал сред критиците. Той е най-гледаната телевизионна поредица по телевизиите ITV и PBS.

Последният епизод от сагата беше излъчен на 25 декември 2015 година. Феновете обаче не чакаха дълго и на 13 септември 2019 г. видяха любимите си герои отново в роли. Този път обаче на големия екран. Сред актьорския състав се открояват имената на Роуз Уесли, Лили Джеймс, Мишел Докери и, разбира се, Маги Смит.

имението

Мишел Докери и Маги Смит. Снимка: Reuters

Е, след като дълго време гледаха как живеят кралските особи, сега е време и феновете да се превърнат в такива. Само на 26 ноември, те ще имат възможност да отседнат в историческия замък, а нощувката струва само 150 паунда.

Разбира се, ще можете да си доведете и половинка, с която да се насладите на престоя. А той ще е повече от чудесен. Според Airbnb, гостите ще бъдат посрещнати от лорд и лейди Карнарвон. След като се настанят в стаите си, посетителите ще бъдат поканени на коктейл в салона и ще се насладят на традиционна вечеря в трапезарията.

 

Там ще им сервира икономът на замъка. След като приключат с яденето, гостите ще бъдат поканени на кафе в библиотеката. Когато се почувстват уморени, ще могат да се приберат в апартамента си, който включва всичко необходимо за едни кралски особи.

Разбира се, на сутринта няма да бъдете изгонени веднага. Ще ви бъде поднесена закуска, след което ще бъдете разведени на обиколка из замъка и неговите околности. В това време лорд и лейди Карнарвон ще ви обогатяват с любопитни факти за историята на мястото, в което сте отседнали. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Airbnb (@airbnb) на

Има обаче и няколко правила, които трябва да спазвате. Макар замъкът да се разпростира на площ от 30 хил. кв. метра и съдържа 300 стаи, гостите няма да имат възможност да посещават кухнята, пералното и няма да могат да гледат телевизия. 

Тези, които не могат да живеят без интернет, трябва да пропуснат обявата, тъй като в замъка няма Wi-Fi. Ако пък все пак се решите да пробвате от кралския живот, трябва да заявите участие в томболата до 1 октомври. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари