IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата мода – сватбени рокли от тоалетна хартия

22 октомври 2019 08 30

Тенденцията набира все по-голяма популярност

Снимка: Charmed Weddings

Традиционните сватбени рокли може скоро да останат в историята. Дизайнерите започнаха да измислят все по-нови материали, с които да си служат, а едно състезание се превърна в истинска сензация.

Става въпрос за надпревара, в която моделите на булчински рокли са не от какво да е, а от тоалетна хартия. Точно така, правилно прочетохте. Състезанието се провежда за 15-а поредна година в Калифорния, а съдиите са известни в голяма част от Америка. Едно от имената, които оценява дизайните е Жана Робъртс Раси, която работи като моден редактор за списанието Marie Claire.

Победителят от надпреварата си тръгва с чек за 10 хиляди долара, подгласникът му се утешава с двойно по-малка сума, а за трето място се дават „едва“ 2 500 долара. Това са достатъчно средства за тоалетна хартия, от която да се направят следващите дизайни.

Как обаче започва всичко?

Идеята идва от сватбена игра, а наградите тогава са символичните 500 долара. Бавно обаче всичко се превръща в един феномен, а с всяка изминала година желаещите да се запишат за участие в състезанието се увеличават. През 2019-а са се състезавали близо 1500 души, а до финала са достигнали само 12 рокли.

Дизайнерите са били задължени да измайсторят сватбена рокля, използвайки само определена марка тоалетна хартия, лепило, тиксо, игла и конец. Резултатите са невероятни и много лесно човек може да се обърка от какво точно са направени роклите.

Съдиите трябва да оценяват всеки дизайн по красота, оригиналност, креативност, изработка и как точно е употребена тоалетната хартия. Също така, дизайните трябва да бъдат много добре направени и да са изключително стабилни. „Много от роклите, които виждаме, изглеждат добре на снимки и на манекен. Но те също така трябва да бъдат обличани и събличани“, казват съдиите пред Insider.

Тазгодишният победител е Мимоза Хаска, която се прибра вкъщи със 100 хиляди долара. Дизайнерката успя да впечатли журито със своята дантелена рокля, която допълни с красив аксесоар за коса. Гърбът е частично гол, а дългият шлейф оформя завършения вид на дизайна.

За първи път в състезанието имаше и категории – традиционни, модерни и представящи различни култури. Именно дизайнерка, състезаваща се в третата категория, успя да грабне третото място. Сюзън Никълсън показа своята рокля тип „русалка“, която допълни с красива шапка.

И макар да няма награди за всички финалисти, роклите им си заслужава да бъдат видени. В нашата галерия може да намерите всичките 12 дизайна, достигнали до финалната права.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари