IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп срещу спечелилия „Оскар“ „Паразит“: От Южна Корея? Това нормално ли е?

21 февруари 2020 10 30

Президентът на САЩ поиска да се върне „Отнесени от вихъра“

Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп разбуни духовете и в киносредите, като реши да коментира тазгодишните фаворити за „Оскар“. По време на митинг в Колорадо той изрази недоволството си към раздаването на отличията, като главно се изказа срещу „Паразит“ на режисьора от Южна Корея Понд Джун Хо, но и показа негативното си отношение към наградата за Брад Пит.

„Победителят за най-добър филм е от Южна Корея. Какво по дяволите става там? Имаме си достатъчно проблеми с Южна Корея, с търговията. И след това те им дават наградата за най-добър филм. Това нормално ли е?“, категорично заяви Тръмп, предаде „People“.

Във видео се вижда, че Тръмп казва: „Може ли да върнем „Отнесени от вихъра“? Лентата разказва за Гражданската война и спечели отличието за най-добър филм през 1940 г.. През годините филмът е изтъкнат като расистки, тъй като проследява живота на Скарлет О'Хара в плантациите по време на войната..

Потребителите на Twitter побързаха да осъдят коментара на Тръмп. Сред тях е и анализаторът на CNN Макс Бут: „Най-важната част е, че Тръмп говори много срещу Южна Корея вместо срещу Северна Корея. И, разбира се, той обича „Отнесени от вихъра“.

Снимка

Кадър от „Паразит“. Снимка: БГНЕС

Критиките към думите на Тръмп продължават в социалните мрежи: „Отнесени от вихъра“ е за честването на Стария Юг и робството, което е доста показателно. Според Бут Тръмп го е предпочел пред „Паразит“, коментиращ класовото неравенство в доходите.“

Тръмп разкритикува и присъствието на Брад Пит на наградите „Оскар“ като го нарече малко мъдър и сподели, че никога не му е бил голям почитател.

„Паразит“ получи награда за най-добър филм на годината, като за първи път основният „Оскар“ беше присъден на лента не на английски. „Паразит“ спечели още три награди: за режисура, сценарий и за най-добър чуждестранен филм. Екипът на продукцията бе поздравен от президента на Република Корея Мун Дже Ин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари