IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лейди Гага пише книга

13 март 2020 17 40

Тя ще излезе на пазара през септември

БГНЕС

Книга, посветена на психичното здраве, подготвя Лейди Гага. Певицата, която се изявява и като актриса е решила да сподели опита си в „Channel Kindness: Stories of Kindness and Community“.

Изпълнителката е събрала истории на млади хора, които са имали психични проблеми. Чрез техния опит тя иска да помогне на повече хора, за да преодолеят „стигмата за психичното здраве“.

33-годишната певица е определила 22 септември за премиера на книгата.

Пред медиите Лейди Гага разказва, че нейната майка – Синтия Германота, има голяма роля за написването на специализираното четиво, което се издава съвместно с фондацията на звездата „Born This Way“.

„В тези страници ще срещнете млади хора, които правят промяната, които са намерили вътрешната си сила, изправили са се пред лицето на опасността, започнали са свои собствени социални движения и са решили да преодолеят стигмата с психичното здраве“, разказва жената.

В книгата има и истории на представители на LGBTQ движението в САЩ. Тя има за цел и да докаже как работят подобни общности. 

Кръстиха насекомо на нейно име 

Докато певицата работи усилено над труда си, учени от Университета в Илинойс кръстиха насекомо на името на изпълнителката. Причината е, че то има ексцентрично поведение, подобно на нея. 

Д-р Брендън Морис посочва пред медиите, че сред хиляди гърбатки, които наблюдавал, една женска се държала по-странно и привлякла вниманието му. 

Учените назовават насекомото Kaikaia gaga и уточняват: 

„Ако трябваше да кръстим някой бръмбар Лейди Гага, то определено трябваше да е гърбатка заради безумните им рога и ексцентричното усещане за стил. Те не са нещо, което сте виждали преди“. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари