IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медицински сериали даряват маските си на лекари, борещи се с коронавируса

19 март 2020 14 50

Недостигът на защита за медиците е огромен

Снимка: iStock

Телевизионните лекари помагат на колегите си в реалния живот. Сериалът „The Resident“ дари маските, ръкавиците и облеклата си, с които актьорите се подвизават на снимачната площадка. Те ще отидат в болница в Атланта, където лекарите се борят с разпространението на коронавирус.

Ревматологът от болница „Grady Memorial“ благодари на продукцията за щедрия жест. Тя публикува снимка на кашоните, в които се намират ръкавиците, маските и облеклата и написа, че това е магията, за която целият персонал се е надявал.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by klaw (@karen.ll.law) on

„На целия екип на @theresidentonfox, благодаря за това невероятно дарение. Вчера точно говорих с няколко стажанти за това, че трябва да се надяват на чудо, за да видят отново маски и ръкавици. Ето че чудото се случи“, пише д-р Карън Лоу. 

Тя добави, че именно това е подкрепата, от която медицинските работници се нуждаят в този труден момент. Сериалът „The Resident“ се снима именно в Атланта и както много други продукции, снимките му бяха прекъснати заради разпространението на коронавируса. 

Още една медицинска драма смята да последва добрия пример. „The Good Doctor“ ще дари нещата си на болницата във Ванкувър, а сериалът „Station 19“, който се прави от продуцентите на „Анатомията на Грей“, дари своите маски N95 на пожарникарите в Онтарио.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари