IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С песен срещу вируса: Родни изпълнители пеят в интернет

6 април 2020 08 30

Не оставят феновете си да скучаят изолирани у дома

IStockphoto

Пандемията остави много певци и музиканти без работа. Заради коронавируса и мерките взети в страната, българските изпълнители постепенно отмениха своите участия и си останаха по домовете. Те показаха на своята публика, че не са загубили духа и вдъхновението си и започнаха да пеят на живо в интернет.

Вижте кои родни певци не оставиха феновете си да скучаят:

Владимир Ампов – Графа

Музикантът бе един от първите, който измисли начин, с който да повдигне настроението на своите последователи. Преди това обаче Графа прикани всички да си останат по домовете:

„Приятели, нека бъдем още по-отговорни. Ситуацията е сериозна. Аз и семейството ми сме свели социалните си контакти до минимум. Вкъщи сме заедно! В това време трябва да сме обединени и мислещи. Пазете себе си и другите!"

Владимир Ампов измисли рубриката „Музикален дом“ и от няколко дни, точно в 18 часа се включва на живо, за да пее най-различни парчета. 

„Включете се да пеем заедно от вкъщи!“, написа той. 

По-късно Графа сподели и линк със запис от един от концертите си в Пловдив, за да може всеки, който иска, да му се наслади. 

Орлин Павлов

Подобно на Графа, Павлов реши да пее всеки ден – от своя „Музикален гараж“. И тъй като не може да дразни съседите си у дома с музиката, той е решил да се премести в своя гараж. На фона на любимите си колела, певецът изпълнява любими парчета, при това на професионален микрофон. 

Преди това Орлин показа, че е съпричастен с италианците, където коронавирусът взе много жертви, като изпълни ария на техния език. 

Изпълнителят сподели клип, в който участие взима и дъщеричката му. С него той прикани своите фенове да намалят социалните контакти и да си останат вкъщи. 

100 Кила

„Поздрави на всички, които вече няколко дена са под карантина. Ужас, направо едвам го изтърпявам“, каза рапърът, който измисли предизвикателството #ПредайНататъкПесента. 

Рапърът публикува видео, в което изпълнява парчето „Има ли цветя?“.

„Стойте си вкъщи и пейте, приятели! Реших да предизвикам господин  Любо Киров с едно мое изпълнение на негова песен. Ще отговори ли?, написа той във Facebook. 

Любо Киров 

Въпреки че още не е отговорил на предизвикателството, отправено му от 100 Кила – да изпее негова песен, Любо Киров публикува запис от свой концерт от 2019-а и написа: 

„За всички, които искаха този месец да бъдат на живите ми участия, публикувам отново този концерт, за да не си липсваме. Пазете се и бъдете здрави!“. 

СкандаУ

На 3 април известното дуо направи първия си онлайн концерт. Излъчването бе на страницата на Лъчо и Тото във Facebook, както и в техния YouTube канал. 

„Целта на инициативата е да подкрепи заетостта на работещите в събитийната индустрия в този труден момент и да призове хората да останат по домовете си, но и да им даде възможност да се забавляват, като направи престоя по домовете малко по-лесен и интересен“, пишат от СкандаУ в социалната мрежа.

Междувременно, двамата изпълнители започнаха да продават маски – с логото на дуета, за да повдигнат духа на своите фенове. „Кашлям от цигарите“, „Къш, къш“, „Ген. Годжи Бери“, „Споко. До магазина съм“, пише на предпазните средства. 

Богдана Петрова 

Младата изпълнителка, която често прави кавъри на парчетата на известни певци, помоли последователите си да останат отговорно вкъщи. 

„Аз излизам само за да разходя кучето и не мога да повярвам ,че хората се събират по беседки и градинки на тумби. Пият бира, гмуцат кебапчета и се смеят без грам да им пука, че това може да застраши живота на някой близък. 21-ви век сме, бе хора. Има толкова много интересни неща които можем да правим от вкъщи. Моля. Бъдете отговорни“, коментира тя. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари