IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Андреа Бочели ще пее в празното Дуомо навръх Великден

8 април 2020 08 30

Изпълнението му ще бъде предавано онлайн

Снимка: БГНЕС

Наближава един от най-големите християнски празници – Великден. Тази година обаче той ще бъде малко по-различен заради пандемията от коронавируса и наложените мерки за социална изолация. В голяма част от градовете катедралите и църквите ще останат затворени за празника, за да няма струпване на много хора и да се предотврати разпространение на COVID-19.

Католическият Великден е тази неделя, но в Италия няма да има големи празненства и всеки от жителите ѝ ще трябва да прекара празника у дома. Страната е най-засегнатата от коронавирус в Европа и е поставена под карантина от няколко седмици. Все пак вярващите ще получат подарък за Великден и ще могат да наблюдават едно невероятно изпълнение.

Бочели БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Андреа Бочели ще направи един специален концерт, който ще носи името „Музика за надежда“. Италианският тенор ще влезе в празната Миланска катедрала и ще бъде придружаван само от катедралния органист Емануеле Вианели. Разбира се, изпълнението ще бъде без публика, но пък ще бъде предавано онлайн. Всеки, който иска да го гледа може да го направи в неделя от 20:00 в YouTube в канала на Бочели.

Сред песните, които ще бъдат включени в концерта, са Ave Maria и Santa Maria. „Благодарение на музиката, излъчвана на живо, милиони ще можем да се хванем за ръце и да прегърнем раненото сърце на Земята“, казва италианският тенор в свое изявление. Кметът на Милано, Джузепе Сала, лично е помолил Бочели да направи специалното изпълнение.

Освен че ще направи концерт, Андреа е създал фонд, с който събира средства, за да помогне на болници и да закупи защитни облекла за медиците.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари