IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Робърт Де Ниро – най-големият злодей в киното

18 април 2020 13 30

Актьорът е изиграл смразяващи роли, някои от които му носят и големи награди

Снимка: БГНЕС

Робърт де Ниро безспорно е един от най-известните актьори в киното. Славата си той обаче дължи до голяма степен на злодеите, които е изиграл. Оказва се, че именно той е изпълнил най-много отрицателни персонажи в киното, съобщава „Independent“.

Изданието се позовава на сайта guarantorloans.com, който подреди в класация актьорите, изиграли най-много такива роли в киното, като се позовава и на IMDb.

Несъмнено има образи, които няма как да се забравят. Де Ниро е смразяващ в „Нос Страх“ на Мартин Скорсезе, където героят му преследва семейството на адвокат (изигран от Ник Нолти), който някога го е вкарал в затвора.

Силно е и изпълнението му в „Шофьор на такси“, където персонажът му олицетворява последиците от войната върху обикновения човек. Безспорно друг важен актьор, превъплъщаващ се в силен и плашещ образ е Джак Никълсън като връх в кариерата му на злодей е филма „Сиянието“, режисиран от Стенли Кубрик. Тук е и Хавиер Бардем като лошия в Skyfall под режисурата на Сам Мендес. Кристоф Валц също си спечели „Оскар“ с ролята си на злодей във филма на Тарантино „Гадни копилета“. Да не забравяме и Антъни Хопкинс като Ханибал Лектър в „Мълчанието на агнетата“ или Денис Хопър като Франк Буут във филма на Дейвид Линч „Синьо кадифе“. Антъни Перкинс уплаши доста домакини с ролята си на Норман Бейтс в „Психо“.

Но понеже говорим в класацията и за количество – начело си остава Робърт де Ниро. Победител става с 19-те си роли от дон Корлеоне в „Кръстникът“, когато получи и „Оскар“ и стигнем до Нийл Маколи в „Жега“. Актьорските му успехи продължават и в „Джаки Браун“ на Куентин Тарантино, както и в друг филм на Скорсезе – „Добри момчета“.

Следва го Питър Стормаре. Актьорът си спечели второ място в класацията със 17 злодеи, които е изиграл като най-силните му роли са във „Фарго“, „Големият Лебовски“ и „Лоши момчета 2“ .

С роля по-малко е Рон Пърлман, който е злодеят в „Книгата на живота“, „Полицейска академия“, „Мъже в черно“ и др. В класацията попадат още Тим Къри, Джеймс Уудс, Вини Джоунс, Гари Олдман, Кристофър Уокън, Малкълм Макдауъл и Самюел Л. Джексън.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари