IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

#ОтговорниВкъщи на Великден! Най-добрите филми за празника

20 април 2020 12 00

Тази година честването ще бъде доста по-различно

Снимка: iStock

Тези дни честваме Великден, но празненствата ще бъдат отменени заради пандемията от коронавирус. Извънредното положение налага да си стоим вкъщи и да не се срещаме с хора, дори и по време на празника.

Това обаче не означава, че не можем да си прекараме добре и вкъщи. Благодарение на различни развлечения, ние вече няколко седмици успяваме да устоим на социалната изолация и да покажем, че можем да се грижим един за друг. Сега просто трябва да продължим с дисциплината, за да може карантината да се вдигне по-бързо.

Ако и вие, като нас, ще бъдете #ОтговорниВкъщи на Великден, може да се забавлявате с няколко филма, които са точно за празника.

Зайчето Питър

Филмът е адаптация на известната едноименна детска книжка, написана през 1893 година от английската писателка Биатрикс Потър. Историята разказва за враждата между Питър и мистър Ромас Макгрегър, която излиза извън пределите на зеленчуковите лехи и се пренася в Лондон.

Наградата тук не е само лехата на мистър Макгрегър, но и сърцето на съседката Роуз Бъртън. Кой ще победи? Отговорът ще трябва да разберете сами.

Скок-подскок

Тук главен герой в историята е Великденския заек, който съвсем случайно е блъснат от безработния лентяй Фред. Лентата е смесица от анимация и игрален филм, която се прави от създателите на известните „Аз, проклетникът“, „Гарфилд 2“ и „Алвин и Чипоносковците“. 

След като Фред удря Великденския заек, той е задължен да го прибере в своя дом. Двамата преминават през много приключения и комични ситуации, опитвайки се да разберат какво е да пораснеш. 

Алиса в Страната на чудесата

Това не е точно филм за Великден, въпреки че в него един от главните герои е именно заек. Ако все още не знаете историята, става дума за момичето Алиса, което съвсем случайно попада в Страната на чудесата. Опитвайки се да стигне до вкъщи по най-бързия начин, главната героиня попада в различни ситуации, които й показват какво значи истинското приятелство. 

Кучето, което спаси Великден

Това е третият филм от успешна поредица, започнала с „Кучето, което спаси Коледа“. Сега празникът е друг, но нещата отново имат нужда от любимия герой на публиката – кучето Зевс. 

Когато семейство Банистър отива на почивка, Зевс е оставен в хотел за домашни любимци. Първоначално главният герой е леко уплашен, но постепенно разбира, че новите му съседи са много дружелюбни и могат дори да му станат приятели. 

Нещата обаче се объркват, когато собственик на развъдник за кучета иска да съсипе хотела за домашни любимци. Зевс и новите му приятели трябва да се опълчат на злодеите и да спасят не само новия си дом, но и празника Великден.

Чудната петорка

Ето тук са събрани всички любими герои на децата – Дядо Коледа, Великденския заек, Феята на зъбките, Сънчо и Джак Скреж. “Чудната петорка“ е продуциран от Майкъл Бей, Том Ханкс, Гилермо дел Торо и Скот Рудин. Лентата разказва за група безсмъртни супергерои, които започват мисия срещу призрачна неуловима сила, която застрашава живота на Земята.

Зоотрополис

Какво по-добро за Великден от заек, който се опитва да възобнови реда в един град. Историята ви запознава с Джуди Хопс, която се опитва да стане един от най-добрите полицаи в Зоотрополис, но заради това, че е заек, много хора не я взимат насериозно.

Тя обаче не се отказва от мечтата си и се сблъсква с различни неприятности, от които трябва да намери най-добрия изход. Запознава се с лисицата Ник, с която развиват приятелство и заедно се опитват да спасят всички животни в Зоотрополис. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари