IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брайън Адамс: Целият свят страда заради хора, които ядат прилепи

13 май 2020 10 40

Концертът на изпълнителя беше отменен заради COVID-19

Снимка: БГНЕС

Канадският изпълнител Брайън Адамс публикува гневно съобщение относно отмяната на концертите му заради пандемията от коронавируса. Той сподели видео, на което свири на китара хита си „Cuts Like a Knife“. В описанието под клипа звездата се оплаква заради отменената серия изпълнения в Лондон, обвинявайки китайците.

„Тази вечер трябваше да бъде началото на поредица от концерти в Лондон, но благодарение на няколко проклети и алчни хора, ядящи прилепи от мокри пазари за животни, целият свят е на пауза“, пише Адамс. Той добавя, че хиляди страдат и умират от коронавируса и насърчи китайците да станат вегани.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bryan Adams (@bryanadams) on

Смята се, че инфекцията, причинила пандемията, тръгна именно от животински пазар в Ухан, Китай. Името „мокър пазар“ идва от това, че подът на съоръжението е мокър. Засега все още няма потвърждение дали заразата е дошла именно от този град. Това обаче не попречи и на други звезди да критикуват вкусовете на китайския народ. 

През април Пол Маккартни също коментира темата. Той от дълго време е веган и призна, че яденето на прилепи е доста средновековно. Музикантът изрази и опасението си, че Пекин няма намерение да прекратява дейността на мокрите си пазари и смята, че именно „китайците ни вкараха в тези неприятности, в които сме в момента“. Колегата му Брайън Мей сподели, че именно яденето на животни е причината за възникване на пандемията

Заради наложените мерки за социална дистанция множество концерти, спортни събития, филмови премиери и други големи събирания бяха отменени. „На всички хора, които пропускат шоу, искам да ви кажа, че ви подкрепям. Чудесно е да прекарам малко време със семейството си, но ми липсва и второто ми семейство, групата, екипът и феновете ми. Грижете се за себе си и се надявам много скоро да се видим“, казва Адамс.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bryan Adams (@bryanadams) on

Постът на изпълнителя веднага предизвика вълна от недоволство и се превърна в една от водещите теми в социалната мрежа Туитър. Адамс побърза да се извини за коментара си и заяви, че обича всички хора. Той добави, че все пак иска да насърчи обществото да заложи на веганството и да спре насилието над животните.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари