IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дж. К. Роулинг пуска нова книжка за деца напълно безплатно

5 юни 2020 10 50

Авторката на книгите за Хари Потър отново ще зарадва феновете си

Снимка: БГНЕС

Дж. К. Роулинг обяви, че пуска книгата „The Ickabog“, за да зарадва децата по време на социалната изолация. Авторката, станала прочута с поредицата за Хари Потър, е започнала да пише историята още докато се е занимавала с магическия свят на Хогуортс и е смятала да я пусне след „Хари Потър и Даровете на смъртта“.

„The Ickabog“ обаче така и не вижда бял свят, тъй като Роулинг се отказва от детските книжки и захвърля историята на тавана. Тя остава там почти десетилетие преди светът да бъде ударен от пандемия и всички да останем по домовете си. Тъй като знае, че децата най-много страдат от изолацията, писателката реши да ги зарадва и да публикува забравената си книга.

Най-хубавото е, че главите ще бъдат пуснати онлайн и то напълно безплатно. Роулинг обаче иска да предупреди феновете си, че това не е продължение на „Хари Потър“, а самостоятелна история, която също има своите магически моменти. Всяка седмица, в продължение на месец и половина, на сайта https://www.theickabog.com ще излиза по една глава. Там вече са поместени първите две.

Това е първата книга за деца на Роулинг след седемте за Хари Потър. Новата история е доста позната на децата на авторката, тъй като тя им е чела глава по глава докато все още я е писала. Според нея, децата над 7 години могат да я четат самостоятелно, но за по-малките е добре родителите да се заемат с тази задача.

„Книгата е за истината и злоупотребата с власт“, пише Роулинг. 

Добавя, че идеята ѝ идва преди повече от десетилетие и затова не трябва да се приема като отговор на нещата, които се случват в момента. „Темата е безвременна и може да се отнася за всяка една страна по света“. Авторката прикани най-малките си фенове да нарисуват картинки за книгата, с което да запълнят времето си у дома.

Роулинг БГНЕС

Снимка: БГНЕС

„Искам да видя как въображението ви работи. Креативността, иновативността и опитът са най-важните неща. Не търсим нещо професионално“, казва тя. През ноември „The Ickabog“ ще бъде публикувана на английски и в аудиовариант. След това тя ще се появи и на други езици. Роулинг споделя, че издателите във всяка една страна ще имат пълната свобода да изберат какви илюстрации да включат в книгата.

Всички печалби от продажбата ще бъдат дарени на хора и групи, които са били засегнати от пандемията. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари