IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готви се биографичен филм за Ейми Уайнхаус

5 юни 2020 10 40

Новината идва от бащата на изпълнителката

Снимка: БГНЕС

Мич Уайнхаус, бащата на покойната Ейми Уайнхаус, разкри, че вече се работи по биографичен филм за дъщеря му. В момента екипът подготвя сценария и е готов да започне снимки, когато пандемията приключи. 69-годишният Мич сподели, че това ще е неговият отговор на документалната лента „Ейми“, която излезе през 2015 година.

Филмът, направен от Асиф Кападия, попадна под вълна от критики затова, че не показва истинския живот на изпълнителката. „Подготвяме един невероятен проект и това ще е нашият начин да си върнем на Кападия и да покажем на света истинската Ейми“, казва г-н Уайхаус. Той допълва, че лентата ще е готова до година-две.

Мич Уайнхаус

Мич Уайнхаус. Снимка: БГНЕС

За главната роля Мич ще търси някоя неизвестна актриса, която живее в Лондон. Именно бащата на Ейми ще е начело на кастинг екипа, а на помощ ще се притекат продуцентът и кастинг агент. „Ще се фокусираме върху млади актриси. Идеалното момиче е еврейка, която живее в северен или източен Лондон. Да изглежда като Ейми и да говори като нея“.

Мич допълни, че се готви и шоу на Бродуей, което отново ще разказва за живота на дъщеря му. Той беше и инициаторът на холограмното турне на Ейми, което трябваше да се състои през 2019 година, но беше отменено заради някои „непреодолими предизвикателства“, които не бяха уточнени.

Ейми Уайхаус

Ейми Уайнхаус. Снимка: БГНЕС

През годините г-н Уайнхаус е критикуван затова, че използва личността на дъщеря си и нейното наследство, за да печели пари. Ейми Уайнхаус почина на 23 юли 2011 година от алкохолно натравяне. Тя беше само на 27 години.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари