IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Критикуват Хали Бери заради коментар за ролята ѝ на трансджендър

8 юли 2020 10 40

Тя беше нападната, защото объркала пола на личността, която играе

Снимка: БГНЕС

Хали Бери беше засипана с критики след като изрази желанието си да играе трансджендър в нов филм. В онлайн интервю, направено в Instagram с фризьорката Кристин Броун, актрисата призна, че се е подготвяла за роля, в която ще влезе в обувките на човек, който е успял да си смени пола. 

„Това е герой, който е транссексуална жена, тоест е жена, която се превръща в мъж“, обяснява Бери. Тя допълни, че много ще се радва да влезе в тази роля и е получила предложението, докато все още е снимала филма „Bruised“. С него актрисата ще направи своя режисьорски дебют и ще играе състезателка от ММА. Въпреки това, звездата признава, че дори за миг не се е чудила дали да приеме новата си роля.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

Бери каза, че иска да се потопи много надълбоко в този свят, говорейки за транс общността. „На мен ми е интересно коя е била тази жена. Това най-вероятно ще бъде следващият ми проект, който ще ме накара да отрежа косата си“. Актрисата добави, че филмът е история за жени, която е важно да бъде споделена.

Коментарите на звездата обаче веднага предизвикаха вълна от негативни коментари в социалните мрежи. Много от феновете ѝ смятат, че тази роля трябва да бъде дадена на човек от трансджендър общността, който наистина разбира през какво минава екранният персонаж. Активистката Серена Дианари обясни в Twitter, че филмът не е история за жени, а е история за мъж. 

Еми Сже пък се обърна директно към Бери и я помоли да слуша много добре. „Транс мъжете са мъже, а не жени. Транс жените са жени, а не мъже. Небинарните хора не приемат своя рожден пол. Те са небинарни“, казва тя. Според нея, всяко друго твърдение представлява опасност за трансджендърите и може дори да ги убие. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

Ари Дренън пък помоли Хали да се откаже от ролята си, за да може тя да бъде дадена на трансджендър актьор, който в момента се опитва да пробие в Холивуд. „Това не е твоята история за разказване. Особено когато не знаеш в какъв пол да говориш за героя си“. От акаунта на филма „Disclosure“, който е достъпен в “Netflix“, помолиха Бери да гледа лентата, ако смята да играе трансджендър. 

Само няколко часа след вълната от негативизъм, Хали Бери се извини за коментарите си. В изявление, публикувано в профила ѝ в Instagram, тя пише, че не е трябвало да приема ролята и транс общността трябва сама да разкаже историята си. „Благодарна съм за критиките през последните дни и ще продължа да слушам, да се образовам и да се уча от направените грешки“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Movie Dweeb (@themoviedweeb) on

Актрисата допълни, че ще бъде съюзник за ЛГБТ общността и ще използва гласа си, за да осигури по-голям шанс на хората с различна сексуална ориентация да разкажат своите истории на голям екран. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари