IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 невероятни факта за Брад Пит

10 август 2020 14 30

Актьорът пристига в Холивуд с 325 долара в джоба

Снимка: БГНЕС

Брад Пит е една от най-големите звезди в Холивуд. Той е любимец на жените и мъжете по цял свят, впечатлявайки ги не само с физиката си, но и с прекрасната си игра на голям екран. Последно го видяхме в „Имало едно време в Холивуд“ на Куентин Тарантино, където си партнираше с Леонардо ди Каприо и Марго Роби. 

Актьорът добива огромна слава още с дебюта си в „Телма и Луис“, където се появява само за минута. След това идват участията му в „Интервю с вампир“, „Дванайсет маймуни“, „Жив дявол“, „Седем години в Тибет“ и много други. Наградите му се редят една след друга, но Пит чака до 2020 година, за да спечели заветния „Оскар“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial) on

Освен с ролите си на екран, Брад привлича и внимание с личния си живот. Той е имал връзки с много известни свои колежки, сред които Гуинет Полтроу, Дженифър Анистън и Анджелина Джоли. С последните две дори беше женен, но тези бракове не завършиха успешно. 

Толкова известна личност като Пит е трудно да скрие биографията си, но се оказва, че има някои неща, които дори и най-върлите му фенове не знаят. Нова поредица  предоставя най-интересните факти за холивудските личности. Първият епизод е посветен именно на Брад. 

Ето 5 невероятни факта за Брад Пит

1. Когато Пит пристига в Лос Анджелис той е разполагал само с 325 долара. Въпреки това, той има късмета да познава хора в големия град, които му предоставят място за спане. Интересното е, че прохождащият тогава актьор намира убежище при Мелиса Етеридж и спи на нейния диван.

Това обаче не е единственият път, когато изпълнителката помага на Пит. Тя му помага за ролята във филма „A River Runs Through It“, показвайки му как се лови риба. В лентата от 1992 година звездата си партнира с Робърт Редфорд.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial) on

„Научих Брад как да лови риба... той трябваше да се яви на едно прослушване, това беше доста назад във времето, когато дори Брад Пит трябваше да се яви на кастинг за роля“, казва Мелиса през 2011 година. Тя допълва, че Пит се е научил на занаята, благодарение на нея и големия басейн в къщата.

2. Брад е бил прогонен от Китай след филма „7 години в Тибет“. Лентата беше осъдена от страната заради позитивното изобразяване на Далай Лама и отрицателното отразяване на Китайската народна република. 

Почти 20 години по-късно забраната беше отменена и актьорът посети страната, за да промотира филма си „Съюзени“, в който участва заедно с Марион Котияр. 

3. Феновете може би не знаят, но Пит обожава архитектурата. Всъщност, той неофициално чиракува в офиса на архитекта Франк Гери в Лос Анджелис, който реновира избата на Брад и бившата му съпруга Дженифър Анистън. 

4. През 1997 година списание „Playgirl“ се сдобива с голи снимки на Пит, пуска ги в августовския си брой и дори поставя звездата на корицата. Как снимките са стигнали до изданието? Две години преди това фотограф влиза в периметъра на хотел, където Брад е отседнал с тогавашната си приятелка Гуинет Полтроу. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial) on

Актьорът веднага заведе дело, което съвсем заслужено печели. Получава ограничителна заповед срещу списанието, а въпросният брой е изтеглен от търговската мрежа.

5. Въпреки че Пит е този, който носи сценария на „Mr.& Mrs. Smith“ до режисьора Дъг Лиман, звездата за малко не се отказва от проекта, защото първоначално женската роля е трябвало да се изиграе от Никол Кидман.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial) on

Според книгата „Поверително: Животът на тайния агент, превърнал се в холивудски магнат“ на продуцента Арнън Милчън, Пит не е усещал привличане към Кидман и не е искал да участва във филма докато на снимачната площадка не стъпва Анджелина Джоли. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари