IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лейди Гага: Депресията вдъхнови последния ми албум

21 септември 2020 10 40

Изпълнителката признава, че е изпаднала в дупка преди „Chromatica“

Снимка: БГНЕС

Лейди Гага разкрива как депресията е помогнала за направата на последния ѝ албум.

През лятото изпълнителката пусна на пазара шестия си студиен запис, „Chromatica“, който зачеква теми като психически проблеми и възстановяване от травми. С него Гага се завръща малко към миналото си Аз, когато правеше песни с по-танцувално звучене. Една от тях е „Rain on Me“, в която певицата си партнира с Ариана Гранде.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

Пред списание People Гага споделя за това как е използвала музиката, за да се измъкне от дупката, в която е била попаднала. „Събуждах се сутрин и осъзнавах, че съм Лейди Гага. След това страшно много се депресирах и натъжавах. Не исках да бъда себе си“, казва тя пред изданието. Добавя, че се е страхувала от нещата, които славата ѝ е донесла и как известността е повлияла на живота ѝ. 

Носителката на „Грами“ често говори за това, че през годините се е фокусирала върху музиката си, а не се е опитала да се справи с емоционалната и физическа травма, която получава след сексуалното нападение в ранните години от кариерата ѝ. Преди да започне да работи по „Chromatica“ Гага е страдала от посттравматичен стрес и фибромиалгия.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

„Прекарах доста време в едно състояние, в което не ми се правеше нищо. И най-накрая започнах бавно да създавам музика и да разказвам историята си чрез песните“. Централна тема в шестия албум на Гага е намирането на светлина в мрака. Същият мотив стои и зад създаването на фондацията „Born this way“, както и книгата „Channel Kindness: Stories of Kindness and Community“, в която се съдържат 51 истории на млади хора.

Първоначално „Chromatica“ трябваше да бъде издаден на 10 април 2020 година, но се забави със седем седмици – до 29 май 2020-а, заради настъпването на пандемията от коронавирус. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари