IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки скандалите, появи се статуя на Хари Потър в Лондон

5 октомври 2020 08 40

Бронзовата фигура е позиционирана на площад Лестър скуеър

Снимка: БГНЕС

На фона на скандала около Джоан К. Роулинг и обвиненията срещу нея в хомофобство, заради изказвания в социалните мрежи, в Лондон се появи бронзова статуя на Хари Потър.

Фигурата, на която героят лети на метла е позиционирана на площад Лестър скуеър, съобщава Ройтерс. Мястото не е избрано случайно. Именно там се намира и киното, където се състоя премиерата на първата част на филма „Хари Потър и философският камък“ през 2001 г.

Статуята изглежда точно както Даниел Радклиф във филмовата поредица. Самият Радклиф застана срещу изказването на писателката и обяви, че би се снимал в продължение на сагата, само ако е без участието на Роулинг.

До този момент Хари Потър е оживял в седем романа, преведени на над 80 езика. Заснетите екранизации са осем. Роулинг изпадна в немилост, след като проведе спор за транссексуалните хора и беше официално „отстранена“ от големите фен сайтове. Хаштагът „Почивай в мир, Дж. К. Роулинг“, с който възмутени последователи на Хари Потър погребаха кариерата на създателката му, дори стана популярен в Twitter. Наложи се да се обяснява, че писателката е в добро здраве.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари