IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емилия Кларк: Не исках Денерис да става толкова жестока

23 октомври 2020 09 00

Книгата „Fire Cannot Kill a Dragon“ представя интервюта с актьорите от „Игра на тронове“

Снимка: БГНЕС

Сериалът „Игра на тронове“ беше един от любимите на целия свят. Продуцирана от канала HBO и базирана на книгите на Джордж Мартин, историята за кралства, дракони, любов и предателства приковаваше зрителите към телевизора в продължение на пет сезона, след което интересът рязко спадна. 

Продължен бе до осми сезон, който се провали с гръм и трясък, а финалът му беше един от най-критикуваните епизоди на поредицата. Феновете поискаха серията да бъде направена отново, но този път без режисьорите Дейвид Бениоф и Дан Уайс. По някакъв начин те успяха да настроят цялата аудитория срещу себе си, като дори получаваха смъртни заплахи. 

Въпреки че актьорския състав на „Игра на тронове“ защити сериала, сега се появява нова книга, в която нещата не стоят точно така. На пазара съвсем скоро ще излезе „Огънят не може да убие дракона“ на Джеймс Хиберд, където са събрани ексклузивни интервюта с всички звезди на сериала. Част от книгата, която излезе в медиите, зачеква една от най-проблемните теми – промяната на Денерис Таргариан.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daenerys Targaryen ♡ (@queendaenerys) on

Майката на драконите, изиграна от Емилия Кларк, претърпя най-голямата метаморфоза в сериала. От момиче, което е продадено от брат си на дотраките, тя става жената, от която всички се страхуват. Постепенно целта ѝ за мир и разбирателство отстъпва място на гнева и жаждата за отмъщение. Това никак не се хареса на феновете, а по всичко изглежда, че и самата Кларк не е била съгласна.

„Много пъти бях изненадана, че ме обръщат в тази студена и безчувствена героиня. Първоначално бях човек, който искаше само да помага, а изведнъж се превърнах в някой, който не иска съвети и прави каквото му хрумне“, казва Емилия в книгата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by No One (@love_of_ice_on_fire) on

Тя добавя, че се е притеснила за Денерис и нейното поведение в сериала. „Понякога се борех с продуцентите. Исках да покажа, че тя се бори с неправдата, но в същото време е човешко същество и зрителите трябва да видят, че може да чувства“. Кларк признава, че никой на снимачната площадка не е знаел как ще приключи сериалът, освен двамата режисьори.

Бениоф и Уайс са били уведомени от Мартин, въпреки че той все още не е завършил всички книги. Авторът е имал идеята в главата си от години, но просто не намирал време да я напише. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daenerys Targaryen ♡ (@queendaenerys) on

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари