IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Окончателно: Наградите „Оскар“ ще бъдат раздадени лично

2 декември 2020 14 50

От Академията потвърдиха, че всичко ще си протече нормално

Снимка: iStock

Изглежда, че най-бляскавата нощ в Холивуд ще бъде проведена нормално през 2021 година.

През последните няколко месеца всички киномани се чудеха дали наградите „Оскар“ ще бъдат раздадени виртуално, или лично. Заради пандемията от коронавирус много от събитията не само в Холивуд бяха пренесени в Zoom или друга платформа, за да се предотврати заразяване. Наградите „Еми“ и други нямаха публика, а статуетките бяха изпращани по пощата. Все пак на церемониите имаше определени звезди, но те бяха сами на сцената и с предпазни маски на лицето.

Оскар Getty

Снимка: Getty

След като пандемията настъпи през март, всички се чудеха как тя ще повлияе на наградите „Оскар“. Въпреки че тогава до събитието оставаше година, различни въпроси започнаха да валят към Филмовата академия. Малко по-късно стана ясно, че церемонията се измества с два месеца, като вместо през февруари, то ще се състои в края на април. Също така бяха създадени нови правила за състезаващите се филми, тъй като много от премиерните дати бяха променени.

Сега феновете на бляскави събития могат да се зарадват, тъй като от Филмовата академия заявиха, че наградите „Оскар“ ще бъдат раздадени лично. Източник, част от Академията, заяви пред Variety, че златните статуетки няма да пътуват по пощата, а ще бъдат връчени лично. Въпреки че киносалоните все още не са отворени и най-вероятно ще останат така до април, от Академията заявяват, че повече промени в датата на „Оскарите“ няма да има. Очаква се събитието традиционно да се проведе в Долби Тиатър, който събира 3400 души.

Според Variety, от Академията в момента обмислят варианти за раздалечаване на присъстващите, за да бъдат спазени мерките за изолация. Независимо как ще бъдат раздадени, филмовите награди следващата година ще бъдат доста различни. Церемонията „Златен глобус“ също беше отложена и ще се проведе на 28 февруари. Наградите „Еми“ пък включваха предварително записани моменти на живо, като победителите получиха статуетките си у дома. Водещият Джими Кимъл нямаше на кого да разказва шеги, тъй като публика в Стейпъл Център не беше допусната.

Оскар

Снимка: Getty

Номинациите за „Оскар“ 2021 година все още не са ясни, като най-вероятно те ще бъдат обявени в края на януари. Церемонията ще се проведе на 25 април 2021-а.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари