IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гуинет Полтроу за тежестта на актьорската корона

14 декември 2020 11 00

Тя говори за връзката си с киното и бившите си гаджета

Снимка: БГНЕС

Има ли все още любов между Гуинет Полтроу и киното? Трудно е да се каже.

През последните години 48-годишната носителка на „Оскар“, която преди участваше в няколко филма за една година, леко се пооттегли от големия екран, за да се фокусира върху собствените си бизнес начинания. Създаде уелнес марката Goop, като междувременно се появяваше за кратко във филми като Avengers, Spider-Man: Homecoming и предаването на съпруга ѝ Брад Фалчък The Politician.

В интервю за Quarantined with Bruce Полтроу обсъжда отдалечаването си от актьорството и как се е справяла с публичното внимание в първите години от кариерата си. Тя споделя, че никога не е харесвала работата си толкова много, колкото всеки си мисли. Тогава по-скоро е била привлечена от забързаното ежедневие на Холивуд и хилядите ангажименти, които един актьор получава. Постепенно обаче звездата започва да се замисля какво точно иска да прави със живота си и към какво се цели.

„Част от блясъка на актьорството се изпари, защото бях постоянно под наблюдение. Аз бях просто едно дете, чиято любов и раздяла винаги се озоваваха на първите страници. Всеки ме критикуваше за думите, дрехите и за промяната ми“, казва актрисата в интервюто. Една от най-известните ѝ връзки е тази с Брад Пит. Двамата се запознават на снимачната площадка на филма Se7en и излизат от 1995 до 1997 година. Те дори се и сгодяват.

След раздялата с Пит, Полтроу започва още една звездна любов – този път с Бен Афлек. Двамата ту се събират, ту се разделят, но всичко приключва официално през 2000 година. Срещат се през 1997 година на вечеря, организирана от Харви Уайнстийн и участват заедно във филма Shakespeare in Love. Именно тази роля носи на Гуинет единствения ѝ „Оскар“ засега.

Актрисата се жени за фронтмена на Coldplay Крис Мартин през 2003 година. Двамата имат две деца – дъщеря Епъл на 16 и син Моузес на 14 години. Бракът обаче се проваля през 2014 година, а двойката официално се развежда две години по-късно. Полтроу и Мартин са известни с това, че остават добри приятели и продължават да се грижат заедно за децата си. Двамата често си ходят на гости, като нямат нищо против новите половинки на другия.

В интервюто Гуинет споделя, че е много трудно за един актьор да се установи някъде за постоянно. Това е било едно от най-големите предизвикателства за нея, защото тя обича да си седи у дома и да се прибира при семейството си след тежък работен ден. „Обичам да съм сред приятели, да готвя и да прегръщам децата си. Не искам да съм сама в хотелска стая в Будапеща в продължение на 6 седмици. Това не съм аз“, казва тя.

Звездата разкрива и за отношенията си с Харви Уайнстийн, който беше осъден за изнасилване и склоняване към секс. „Да бъда честна, имах доста строг шеф по времето, когато работех в Miramax“. Именно Уайнстийн е глава на филмовото студио и Полтроу е работила по пет филма, продуцирани от него. През 2017 година актрисата беше една от 70-те жени, които подадоха оплакване срещу филмовия магнат, като го обвиниха в различни сексуални посегателства.

Полтроу казва пред New York Times, че Уайнстийн я е подложил на сексуален тормоз в хотелска стая, когато тя е била на 22 години. Допълва, че е отказала предложението на продуцента, след което се е оплакала на тогавашния си приятел Брад Пит. Тя продължава да работи с Уайнстийн, като от нея се е очаквало да пази всичко това в тайна.

По-късно споделя пред CNBC, че се чувства щастлива от факта, че е помогнала да започне движението #MeToo. „Надявам се, че това е началото на нещо важно и различно, за да може дъщеря ми, когато започне работа, да не изпитва подобно отношение“. Полтроу признава, че всичко това е много важно и е доволна, че е изиграла дори малка роля в започването на промяната.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари