IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мария Бакалова с номинация за „Златен глобус“ за продължението на „Борат“

3 февруари 2021 16 28

Актрисата е първата българка с подобно признание

Снимка: БГНЕС

Мария Бакалова получи номинация за наградите „Златен глобус“ и така се превърна в първата българска актриса с подобно признание.

Тя ще се състезава за отличието в категорията за главна женска роля в мюзикъл или комедия. Бакалова влиза в надпреварата за участието си във втората част на „Борат“, където тя влезе в ролята на дъщеря на Саша Барън Коен. Първоначално тя е била предложена за категорията на второстепенна роля.

В категорията за главна женска роля са номинирани още актрисите Кейт Хъдсън, Мишел Пфайфър, Розамунд Пайк и Ана Тейлър-Джой като самите номинации бяха обявени от Сара Джесика Паркър, носител на отличието шест пъти.

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд разкри основните претенденти за наградите си преди броени минути. А Бакалова си заслужи мястото там благодарение на участието си в „Борат 2“.


В категорията си българката ще се изправи срещу звезди от ранга на Кейт Хъдсън, Мишел Пфайфър, Розамунд Пайк и Ана Тейлър-Джой. Номинациите им бяха съобщени от екранната Кари Брадшоу – Сара Джесика Паркър.

Номинацията за Бакалова съвсем не идва като изненада. Още през януари престижното издание Variety направи своите прогнози, в които включи и Бакалова.

„Златният глобус“ прие, че българската актриса изпълнява главна роля в Borat Subsequent Moviefilm, въпреки че тя бе обявена от продуцентите на продукцията за поддържаща актриса. Въз основа на присъствието ѝ на снимачната площадка, има отличен шанс тя да се превърне в победител на 28 февруари, написа тогава експертът Клейтън Дейвис.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари