IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-интересните моменти от автобиографията на Приянка Чопра

11 февруари 2021 18 00

Травматична операция, тормоз, влизането в Холивуд и връзката ѝ с Ник Джонас

Снимка: Getty

Както подсказва самото заглавие на новата книга на Приянка Чопра „Незавършена“, има толкова много неща, които звездата иска да свърши в живота си.

Все пак тя има доста истории, които да разкаже, като се започне от коронясването ѝ за Мис Свят през 2000 година и се стигне до преминаването ѝ от Боливуд в Холивуд. По пътя си Чопра среща различни препятствия, които са заплашвали да провалят амбициите ѝ, но тя е успяла да ги преодолее, благодарение на волята си и подкрепата на близки и приятели.

Но защо да издава книга сега, когато самата Приянка не смята, че историята ѝ е завършена? „Вероятно за първи път като възрастен изпитвам желание да погледна назад и да разсъждавам как стигнах дотук“, споделя авторката. Тя отбелязва, че започването на нова глава от живота ѝ след сватбата ѝ с Ник Джонас през 2018 година, определено я е вдъхновило да направи равносметка на всичко, което ѝ се е случило.

От смяната на четири училища за четири години до участието ѝ в конкурси за красота, което отвори изцяло нов свят за Приянка, но също така я запозна с по-деморализиращата страна на развлекателната индустрия; от издигането ѝ като звезда на Боливуд до борбата ѝ за равни права в Западния шоубизнес; от желанието ѝ да води пълноценен самостоятелен живот до влюбването ѝ в Ник Джонас. Приянка Чопра разказва всичко това в новата си книга, която вече е в продажба.

И ето кои са едни от най-интересните моменти в мемоара ѝ

Нови традиции

Родителите на Приянка – Ашок Чопра и Мадху Ахури – се срещат на парти през 1981 година и баща ѝ е бил незабавно привлечен от майка ѝ. Той си измисля болки в стомаха, за да помоли Мадху, която е лекар, за помощ. Когато Ашок най-накрая получава разрешение от семейство Ахури да изведе дъщеря им на среща, той ѝ предлага брак по време на третия им танц за нощта.

Мадху обаче казва, че все още не е готова. След още няколко срещи тя осъзнава, че с приятеля ѝ вече мислят еднакво и вече отговаря с „Да“. Разбира се, Ашок е трябвало да получи съгласието на бащата на половинката си.

„Това, което ще се превърне в удивителен 32-годишен брак на равнопоставени партньори, започна без приетите традиции на уговорен брак и дълъг годеж. Мама и татко се ожениха само десет дни по-късно“, пише Приянка.

Пристигането в Америка

Първото пътуване на Приянка до Съединените щати е през 1995 година с майка ѝ, за да посети по-малката сестра на Мадху – Киран Матур. Тя я води да посети местната гимназия и на 12-годишното момиче това много ѝ харесва. „Сериозно? Без униформи? Момичетата могат да носят грим и пусната коса?“, пита майка си малката Приянка. Тогава тя иска да остане в Америка и да започне да посещава училище.

Приянка БГНЕС

Снимка: БГНЕС

След семеен разговор, родителите на актрисата ѝ позволяват да се премести при леля си. Но реалността е съвсем различна от това, което Приянка си е представяла. Актрисата пише, че майка ѝ вече е била взела решение да я пусне в Америка много по-рано. Самата тя се обажда на сестра си преди първото им пътуване, за да я попита дали дъщеря ѝ може да остане при нея.

Различната

Приянка си спомня, че съучениците ѝ в гимназията „Джон Ф. Кенеди“ в Айова са били много приветливи и бързо се е приспособила към американския начин на живот. Това обаче не я спира да се чувства като различна от околните. Веднъж на обяд помислила, че картофеното пюре е сладолед, който не се е разтопил. Тя сложила пълна лъжица в устата си, когато едва не се задавила от топлото ястие. След това обаче то се превръща в една от любимите ѝ храни.

След една година Киран Матур получава нова работа в Индианаполис, но Приянка отива при брата на майка си в Куинс, Ню Йорк. Там тя развива любовта си към модата, научава всичко за хип-хоп музиката и намира най-добрата си приятелка Ванеса Смарт, с която контактуват и до днес.

Какво става с Боб?

През март на първата ѝ година в гимназията Приянка трябва да се премести в Индианаполис. Това е съвсем различен свят от Куинс, но актрисата не се впечатлява много, тъй като там среща първото си гадже. Тя избира да го нарича Боб, за да запази неприкосновеността на личния му живот. За съжаление, едно от правилата в дома на леля ѝ е било да не се среща с момчета, така че Боб карал сестра си да се обажда в къщата, да извика Приянка на телефона и чак тогава той започвал да говори.

Киран разбира схемата, но се съгласява с молбата на Приянка за лятно училище, на което ще присъства и Боб. Един ден лелята на Чопра се прибира по-рано от работа, като това кара момчето да се крие в килера. Разбира се, Киран го намира, а Чопра е върната обратно при чичо си, който вече живее в Бостън.

Двамата влюбени продължават да си разменят писма и имейли, но и тази кореспонденция е разкрита. Чопра обаче не се отказва и започва да използва компютъра в училище, за да поддържа връзка с Боб. Всичко приключва, когато Приянка разбира, че гаджето излиза с най-добрата ѝ приятелка. За да заобиколи стриктността на вуйчо си и леля си по отношение на дрехите, прическата и грима, тя започва да държи козметиката си в училищното шкафче.

Гадни момичета

Именно в училището в Нютън, Бостън Чопра за първи път изпитва тормоз. Група момичета започват да я наричат „Брауни“ и я питат дали мирише на къри. „Когато подигравките започнаха, аз се опитвах да ги игнорирам. Наведох глава и се опитвах да минавам възможно най-бързо през този участък от коридора“, пише тя. Придържа се към малка група приятели, които е имала. Все пак Чопра казва на училищния съветник какво се случва.

Приянка БГНЕС

Снимка: БГНЕС

„Беше ми писнало да ме наричат с различни имена, да пишат гадни неща по вратите на тоалетните и да ме блъскат в шкафчетата“, спомня си авторката. За съжаление, дори и след разговора с училищния съветник, нищо не се променя. Чопра чака края на годината и се надява всичко да спре след лятото. Това не се случва и Приянка започва да губи сън и оценките ѝ се провалят. Когато казва на майка си, тя идва в Америка, събира нещата на дъщеря си и я прибира в Индия.

Всичко се променя

В 12-ти клас тя планира да кандидатства в университет в Австралия, за да учи аеронавигационно инженерство и се нуждае от снимка, която да приложи към кандидатурата си. Отива в малко фотографско студио в търговския център. Когато фотографът я пита дали може да ѝ направи няколко снимки като на моделите, Чопра веднага се съгласява и отива да вземе още дрехи от вкъщи. Майка ѝ я предупреждава, че човекът може да има задни мисли, но това не спира Приянка да се върне в студиото и да позира. В крайна сметка именно тези снимки ѝ помагат да влезе в конкурса Мис Индия и все още стоят в онова малко студио в търговския център.

Странни ситуации

По време на състезанието за Мис Индия, Приянка е имала няколко съмнения относно тялото си. Освен че е смятала концепцията за комбиниране на бански и токчета за нелепа, тя е била наясно с белезите по краката, получени при каране на колело и катеренето по дървета, както и относно сухата си кожа.

„Бях толкова нервна по време на този кръг, че се сковах цялата“, спомня си Чопра. След спечелването на титлата „Мис Индия“, тя е включена в конкурса „Мис Свят“ през 2000 година, където състезателките трябва да си задават въпроси една на друга. „Коя, според вас, е най-успешната жена, която живее днес и защо?“ е въпросът към Приянка от Мис Турция.

Приянка Getty

Снимка: Getty

Звездата отговаря, че това е Майка Тереза, защото е внимателна, състрадателна и мила. Тук Приянка допуска грешка, тъй като Майка Тереза не е била жива през 2000 година. Това обаче не пречи на красавицата да спечели титлата „Мис Свят“. Лентата, която държи роклята обаче започва постепенно да пада, затова Приянка е трябвало да измисли начин да я задържи върху тялото си.

„Притиснах ръцете си една до друга и ги държах близо до тялото, за да държа роклята си. Надявах се на най-доброто. Сега правя подобна стойка на червения килим и вече знаете откъде тръгва тя“, пише Чопра.

Кое е това момиче?

След година в пътувания из целия свят като част от задълженията си на „Мис Свят“, Приянка се завръща у дома с лоша настинка, която се превръща в полип на носната кухина. Налага ѝ се да влезе в операционната зала. Полипектомията звучи рутинна процедура, но докато хирургът се опитва да премахне полипа, той случайно започва да разрушава моста на носа на Чопра.

„Истинският ми нос беше изчезнал. Лицето ми изглеждаше съвсем различно. Вече не бях аз“, пише актрисата. Тя допълва, че се е чувствала съсипана и безнадеждна. Всеки път, когато е поглеждала в огледалото, все едно е виждала непознат човек. И за да станат нещата още по-лоши, операцията е станала достояние на целия свят.

Приянка БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Приянка е била уволнена от два филма, в които е трябвало да участва след конкурса „Мис Свят“. Вместо да обяснява какво се е случило, тя се опитва да продължи с живота си, като се подлага на няколко операции за възстановяването на носа в нормално състояние. Лицето в огледалото обаче все още е било различно, но е било приемливо.

Проблем, който надхвърля границите

Приянка се мести в Мумбай, за да се занимава с актьорско майсторство. Нейните безусловно подкрепящи родители пътуват с нея, като я уверяват, че могат да практикуват медицина навсякъде. Те заявяват, че техните кариери са към края си и сега е време на дъщеря им да блести. Но това е единственото нещо, което могат да направят.

В желанието си да бъде независима, Приянка наема мениджър и започва да се среща с продуценти и режисьори. Един от тях я приема в офиса си и я кара да се изправи и да се завърти. „Той ме гледаше дълго и упорито, след което ми предложи да си направя операция на гърдите, да оправя челюстта си и да добавя малко силикон към дупето си“, пише тя. Според него, по този начин е щяла да пробие при големите актьори.

Тогавашният ѝ мениджър е изразил съгласието си, но малко по-късно е бил уволнен от Чопра.

„Desi Girl“

Приянка се превръща в изключително успешна боливудска звезда, като доста често пее и танцува във филмите си. В началото обаче, когато нейните хинди-говорящи проекти пропадат заради проблемите с носа, единственият филм, който я приема, е Thamizhan. Той е на тамилски – език, който се говори само в най-южния щат на Индия.

Приянка БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Чопра дори не знае езика, но получава помощ от професионалист и успява да се справи със задачата. Постепенно тя започва да прави блокбастър след блокбастър, като най-запомнящата се роля е в мюзикъла Dostana. В него участва хитовата песен Desi Girl, което скоро се превръща и в прякор за Приянка. Ник Джонас пее същата песен по време на сватбата им.

Отново в Америка

През 2009 година Анджула Ачария, която води Лейди Гага в Индия, искала да заведе индийска звезда в Америка. Съоснователят на Interscope Records Джими Йовин е бил инвеститор в платформата на Ачария Desi Hits и веднага е бил впечатлен от Приянка.

Тя се мести в САЩ през 2011 година, като трябва да запише първия си албум. Продуцентът привлича сътрудници като Will.i.am, The Chainsmokers и Pitbull. През септември 2012 година специалната версия на предстоящия сингъл на Чопра In My City е пуснат преди футболен мач. Тогава обаче върху изпълнителката се изсипва вълна от расизъм, като много хора казват, че тя е терорист, трябва да се върне в Близкия изток и да сложи бурка. „Върнете се във вашата страна и бъдете изнасилена от банди“ е било едно от най-жестоките неща, които Приянка е чула по свой адрес.

Без да се подчинява на онлайн троловете, Професионалната футболна лига използва песента в началото на сезон 2013 година.

Трудните години

Бащата на Приянка, Ашок, умира от рак през 2013 година. Загубата е опустошителна още повече, защото той не успява да види как дъщеря му се превръща в първата индийска звезда, която получава главна роля в американски сериал. Това се случва през 2015 година със сериала Quantico. През пролетта на 2016 година актрисата се мести от Канада в Ню Йорк, за да заснеме втория сезон. Самотата и мъката ѝ обаче я вкарват в депресия.

Година по-късно, все още тъжна от загубата на баща си и края на романтична връзка, Приянка спира да излиза и се фокусира само върху работата си. Тя не може да спи и напълнява с 9 килограма. „Никой не разбираше какво става вътре в мен, защото не споделях с никого, дори с майка ми“, пише Чопра.

Най-тъмно е преди зората

Без да описва как е успяла да се справи с трудната ситуация, Приянка само казва, че е настъпил момент, в който ѝ е омръзнало да бъде тъжна. И така тя се съсредоточава върху всички благословии в живота си и факта, че все още има процъфтяваща кариера. „Реших, че трябва да избера себе си и трябваше да го направя веднага“, пише тя. Допълва, че това е щяло да бъде желанието на баща ѝ.

Актрисата взима съзнателно решение да прави малки неща, които да ѝ помогнат да се ангажира отново със света, независимо дали това са срещи с приятели или просто поглеждане през прозореца вместо към телевизора.

Приянка БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Благодарение на маркетинговия ход на ABC, билбордовете с Quantico са навсякъде през есента на 2015 година и Ник Джонас ги забелязва. По-големият му брат – Кевин – е гледал шоуто и му е казал, че трябва да се срещне с прекрасната главна актриса. Ник познавал актьора Греъм Роджърс, който играе Кейлъб Хаас, и му изпраща съобщение, че Приянка е страхотна.

Същата есен Ник вече се свързва директно с Чопра чрез Instagram. Двамата започват да си разменят комплименти и водят онлайн връзка в продължение на 15 месеца.

Истинската среща

Междувременно Приянка се била заклела да не започва връзка след болезнената си раздяла през 2016 година, но постепенно започва да опознава Ник от разстояние. Всъщност първата им среща е можела да бъде на прощалното парти на Барак Обама в Белия дом, на което музикантът я кани, но актрисата отказва, защото трябва да работи.

Все пак Приянка и Ник се срещат очи в очи следващия месец на партито след наградите „Оскар“, организирано от Vanity Fair. „Ти си истинска. Къде си била през целия ми живот?“, са били първите думи на Джонас. Чопра обаче е имала време само за едно питие преди да тръгне за летището, където я чака полет за Индия.

Приянка и

Снимка: БГНЕС

Двамата се събират отново, благодарение на Ралф Лорън, който ги избира да носят негови дизайни по време на Met Gala. Звездите се срещат на по питие пет вечери преди бала. Разговарят докато барът не затвори, след което Чопра го кани у дома, където майка ѝ удобно е гледала „Закон и ред“. Именно затова Ник и Приянка си говорят до 1:30 сутринта във вътрешния двор, след което той си тръгва след хубава, платонична прегръдка.

Звездите прекарват прекрасна вечер на Met Gala, след което актрисата отново трябва да напусне страната заради пътуване с УНИЦЕФ до Зимбабве. Все още не е имало целувка, но този път прегръдката е била по-дълга.

Най-накрая

През 2017 година Приянка започва да излиза от своята поглъщаща тъга и в навечерието на 2018 година тя записва петте качества, които търси в партньора си – честен, да цени семейството, да приема професията си насериозно, да е креативен и амбициозен.

Приянка и

Снимка: БГНЕС

Пет месеца по-късно тя вижда отново Ник на Met Gala, но се държи дистанцирано. „Разходихме се по килима отделно, всеки позираше за своите снимки и почти не се виждахме“, пише Чопра. След завръщането си в Лос Анджелис обаче Джонас я кани на среща. „В момента, в който влязох в бара, си казах, че това е жена ми.“ На следващата сутрин се обадил на майка си и ѝ казал, че ще се ожени за мен“, пише авторката.

По-малко от два месеца по-късно Ник задава важния въпрос. Двойката е била на гръцкия остров Крит, а музикантът чака ден след рождения ден на приятелката си.

Животът с един Джонас

Домът, който Приянка споделя с Ник, е първото място, което тя притежава след семейния дом в Мумбай. Чопра пише, че има едни 10% от личния си живот, които не иска да споделя с феновете и ще остави само за себе си и съпруга си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари