IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джуди Денч: Продължавам да играя в киното, въпреки че губя зрението си

5 март 2021 14 50

Актрисата започва да изпитва проблеми с очите преди няколко години

Снимка: БГНЕС

Джуди Денч разкри как успява да поддържа успешна актьорска кариера, въпреки проблемите със зрението ѝ.

Носителката на „Оскар“ говори откровено за състоянието си, предизвикано от свързана с възрастта дегенерация на макулата. Тя участва в разговор за благотворителната организация Vision Foundation, която се грижи за хора, загубили зрението си. Намира се в Лондон.

По време на участието си Денч разкрива как е успявала да запомни сценариите си, когато вече не можела да чете. Тя казва, че с времето се научаваш да преминаваш през трудните моменти и да живееш с тях. „Трябваше да намеря нов начин да уча репликите си и тук идват моите прекрасни приятели, които ми ги повтаряха постоянно. Трябваше да ги запомня чрез повтаряне и се надявах никой да не забележи, ако нещо не беше както трябва“, казва актрисата.

Джуди Денч

Снимка: БГНЕС

Тя сподели и забавни случки от снимачната площадка, където се налага да разчита на колегите си, за да стигне от едно място до друго. По време на снимките на Winter's Tale с Кенет Брана, Денч е трябвало да изрецитира дълга реч в края на филма. Тогава колегата ѝ казва, че правилната ѝ позиция е 8 крачки вдясно, защото иначе говори на декорите, а не на него. „Разчитам на хората да ми кажат къде да застана“, допълва звездата.

Наскоро Джуди говори и затова, че не обича да я наричат „национално съкровище“. Тя споделя, че този етикет е много остарял и мрачен, като я кара да се чувства като 86-годишна жена. „В моя ум аз съм около 39 години и съм 182 сантиметра“, казва Денч пред The Guardian. Тя обяснява, че се чувства задушена от определението за съкровище.

Джуди Денч

Снимка: БГНЕС

„Знаете ли какво е? Все едно са ме взели и са ме поставили в малък стъклен кабинет. Заключили са вратата и сега не мога да изляза“. Допълва, че винаги е искала да счупи стъклото и да тича без да спира.

Следващият проект на Джуди Денч е Six Minutes to Midnight, който ще излезе по кината на 26 март.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари