IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Никога не е късно: 5 холивудски звезди, които славата спохожда късно

8 май 2021 13 30

Талантът им е изключителен

Снимка: БГНЕС

Понякога актьорите трябва да снимат поддържащи роли в продължение на десетилетия и да ходят на неуспешни прослушвания, преди да получат роля, която може да обърне кариерата им в друга посока. Ето и някои от знаменитостите, станали известни в Холивуд едва след 30 години.

Ким Катрал

Преди излизането на един от най-популярните телевизионни сериали на нашето време за любовта, купоните и пазаруването в Ню Йорк, Ким Катрал остана в сянката на по-известни актриси. Славата дойде на 42, когато тя въплъти образа на свободната, независима, стилна и ярка Саманта Джоунс на екрана. Веднага след излизането на сериала зрителите изтъкнаха героинята Катрал като пример за жена, която има успех във всички области.

Морган Фрийман

Морган Фрийман.

БГНЕС

Трудно е да се повярва, но славата и любовта на публиката идва при Морган Фрийман едва когато той е на 57-годишна възраст. Актьорът се слави с трудния си характер и има нестандартна външност, която дълго време не му позволяваше да завладее Холивуд. Затова пък талантът му е огромен.

Кати Бейтс

Кати Бейтс.

БГНЕС

Ролята на лудата медицинска сестра Ани Уилкс в адаптацията на романа на Стивън Кинг „Misery“ донесе на Кати Бейтс признанието, което заслужава. По това време актрисата е на 42 години. Всички филмови критици се изказват положително за ролята на обсебен фен, който не иска да се сбогува с идола си, а пред Кейти Бейтс имаше много роли, които позволиха на актрисата да демонстрира своя многостранен талант.

Стив Карел

Стив Карел.

БГНЕС

Когато Стив Карел е на 40 години, той получава първата си голяма роля във филма „Всемогъщият Брус“. Чувството за хумор, талант и чар на актьора не може да остане незабелязано, така че много скоро филмът е продължен под името „Всемогъщият Еван“. В историята Еван Бакстър напуска работата си в телевизията и решава да стане конгресмен. Но само висшите сили са готови да се намесят в плановете на човека и да го убедят да построи ковчег като този на Ной.

Алън Рикман

Алън Рикман.

БГНЕС

Когато Алън Рикман е на 42 години, той получава известната си роля в култовия екшън филм „Умирай трудно“. Именно тази филмова работа прави възможна появата на актьора в поредицата за Хари Потър и ярка актьорска кариера. Незабравим образ прави Алън Рикман и в „Робин Худ: Принцът на разбойниците“, където си съперничи с героя на Кевин Костнър. „Всевиждащото око“ е последното произведение на Алън Рикман. Филмът е за близкото бъдеще, когато технологията прави възможно предотвратяването на терористични атаки, което означава, че воденето на война се е променило завинаги.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари