IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актьорите със зверски роли, заради които претърпяха пълна промяна

16 април 2021 16 30

Някои от тях напълняха, други отслабнаха

Снимка: Форум Филм

Актьорската професия в Холивуд изглежда привлекателна, но всъщност е доста трудна. Не една от големите звезди е трябвало да се подлага на лишения от всякакъв вид, само за да пресъздаде нов образ на екрана. Сред едни от най-ярките примери е Робърт де Ниро в „Разяреният бик“.
Ето и още няколко актьори, на които се е налагало да прекарат месеци във фитнеса или напротив, да направят всичко възможно, за да напълнеят.

Крис Прат в „Пазители на галактиката“ (2014)

Крис Прат навлиза във вселената на Marvel като смелия пътешественик Питър Куил. Героят заедно с екипа си иска да се намеси в плановете за завладяване на Вселената от безмилостния Ронан. Подготовката на Крис Прат за филма му отнема 5 месеца. Актьорът бил подложен на строги диети, 4-часови упражнения, приемал е много витамини и хранителни добавки. Резултатът е феноменален.

Чарлийз Терон „Чудовище“ (2017)

„Чудовището“. Снимка

IMDB

Ако не се знаеше, че Чарлийз Терон играе главната роля във филма, можеше да не разпознаем холивудската красавица, която се превъплъти в многодетна майка. За ролята тя качи цели 23 килограма. Тази подготовка за заснемане отне на Терон три месеца специални диети за напълняване. Според актрисата „рехабилитацията“ след „Чудовището“ ѝ отнела година и половина и накарала Чарлийз да премине през сериозен стрес. Ролята ѝ е високо оценена от специалистите. Чарлийз показва актьорска мощ в героинята си, която изкарва доста години на подсъдимата скамейка, чакаща смъртно наказание.

Матю Макконъхи в „Клубът на купувачите от Далас“ (2013)

„Клубът на

IMDB

Животоутвърждаващ филм, с шест номинации „Оскар“, базиран на истинската история на Рон Уудруф, който е бил диагностициран от лекарите със СПИН и не са му давали дълъг живот. Мъжът не искал да се примири с мисълта за скорошна смърт и решил да използва нетрадиционни методи на лечение, които не само му помогнали, но и спасили други животи. За да играе ролята на този смел мъж, Матю Макконъхи трябвало да свали 21 килограма и да се изтощава всеки ден със строга диета, състояща се от яйчен белтък, диетична кока-кола и няколко парчета пиле.

Джаред Лето „Глава 27“ (2007)

„Глава 27“.

IMDB

Джаред Лето влиза във филма за едно от най-известните убийства в историята на световната култура като свръхпълен мъж. На 8 декември 1980 г. Джон Ленън е прострелян и убит пред дома си в Ню Йорк. Марк Чапман (Джаред Лето), който изстреля пет куршума срещу музиканта, не скри мотивите си: той видя престъплението като освобождаване на музиканта от ежедневието и „досадната“ слава. Актьорът трябваше да качи 30 килограма, което се превърна за него в едно от най-трудните неща, които е правил през живота си. Това е и филмът, който предопределя кариерата на Джаред Лето.

Ан Хатауей в „Клетниците“ (2012)

„Клетниците“. Снимка

Форум Филм

Трудно е да се спори с факта, че Ан Хатауей има красива и стройна фигура, но това не беше достатъчно за създателите на мащабната екранизация на безсмъртния роман на Виктор Юго. Актрисата трябваше не само да се изтощи с диети, за да отслабне. В допълнение към фигурата си, Ан трябваше да жертва и косата си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари