IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рита Уилсън: Продуцентът Скот Рудин искаше да ме уволни заради рака на гърдата

27 април 2021 14 40

Актрисата споделя, че той е човек, който кара всеки около него да се чувства безполезен

Снимка: БГНЕС

Рита Уилсън реши да разкаже за собствената си история с продуцента Скот Рудин.

През 2015 година тя работи с него по бродуейската пиеса Fish in the Dark, когато научава, че е диагностицирана с рак на гърдата. В история, публикувана в New York Times, Уилсън си спомня за реакцията, която е получила от продуцента след като му разкрива за заболяването си. Според нея, Рудин се оплаквал, че на актрисата ще ѝ е нужно време, за да си почине и това може да повлияе на пиесата. Той също така е изискал и медицински документи, с които да докаже, че наистина е болна.

От New York Times допълват, че няколко седмици по-късно публицистът на Рита получава обаждане от хирурга ѝ, в което се казва, че Рудин е изискал от него да се обади на застрахователната компания. Изданието пише, че Уилсън все още изпитва болка от този спомен. Според нея, действията на продуцента са целели да я изплашат и да я тормозят. „Имах чувството, че се опитва да намери начин да ме уволни по легален път. Той е човек, който може да накара всеки да се чувства безполезен, ненужен и заменим“, казва съпругата на Том Ханкс.

Рита Уилсън

Рита Уилсън. Снимка: БГНЕС

Говорител на Скот Рудин казва пред NYT, че Уилсън е искала да играе в първото представление и след това да отиде в болница, но продуцентът и режисьорът на пиесата не са искали тя да забавя лечението си. Ана Шапиро, която режисира Fish in the Dark, е обвинена, че се е притеснила не от заболяването на Уилсън, а от факта, че ще трябва да търси неин заместник. Тя казва пред NYT, че се е опитвала да помогне и веднага се е извинила, когато е разбрала, че е разстроила Рита.

По-рано през седмицата Рудин се оттегли от последната си бродуейска продукция, като в същото време заяви, че изоставя и филмовите си проекти. Това се случва след няколко обвинения в агресивно поведение към негови служители. „Взимам си почивка от работа, за да се фокусирам върху лични проблеми. Както казах преди, фокусиран съм върху успешното стартиране на сезона на Бродуей и няма да позволя моето поведение в миналото да отнеме фокуса от това, което е важно“, казва Скот в официално съобщение.

Скот Рудин

Скот Рудин. Снимка: Getty images

Продуцентът се извини за болката, която е причинил на своите служители и обещава да се промени.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари