IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актрисата Лиза Джейкъб: Робин Уилямс ми помогна в борбата с психичните проблеми

2 юни 2021 17 40

Двамата играят във филма „Мисис Даутфайър“

Снимка: БГНЕС

Помните ли филма „Мисис Даутфайър“? Една от най-запомнящите се роли на Робин Уилямс е именно там, преоблечен като домашна икономка в опит да се сближи повече с децата си. Лентата излиза през 1993 година, но все още радва малки и големи, когато бъде пусната по телевизията.

И докато Уилямс вече е доста известен преди излизането на филма, то децата в него веднага се превръщат в звезди. Огромният успех на „Мисис Даутфайър“ осигурява на трима непознати дотогава актьори – Лиза Джейкъб, Тара Уилсон и Матю Лорънс – славата, за която си мечтаят. Известността обаче може лесно да се превърне в нож с две остриета и да преобърне изцяло живота ти. Робин Уилямс го знаеше по-добре от всеки друг.

Макар да се е борел със собствените си демони по онова време, Уилямс винаги е бил насреща за своите приятели и колеги. Това става ясно и от последното интервю на актрисата Лиза Джейкъб, която играе Лидия Хилард – една от дъщерите на Даниел Хилард – мисис Даутфайър. В разговор с Yahoo Entertainment тя разказва за това как легендарният актьор ѝ е помогнал в борбата с психичните ѝ проблеми по време на снимките.

„Робин беше всичко, за което може човек да си мечтае. Беше много откровен и честен с мен относно проблемите си с депресията и безпокойството. Така успя да ме предразположи, за да му споделя и за собствената си битка с безпокойството“, казва Лиза. Тя допълва, че Уилямс е успял да ѝ обясни няколко неща за психиката по начин, по който друг възрастен не го е правил дотогава. Той дори е обърнал внимание на проблемите, които могат да причинят различни субстанции като хапчета, алкохол и наркотици.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Jakub (@lisa.jakub)

„Искаше да се увери, че съм наясно относно вредата от пристрастяването и че това няма да ми помогне“, разказва още бившата актриса. Робин ѝ е разказал за собствения си опит с различни субстанции и е признал, че това само е влошило ситуацията.

В допълнение към ценните съвети, Лиза си спомня и момент, в който Уилямс се е застъпил за нея. Тогава тя получава писмо от гимназията, в която учи, в което я информират, че не може да се върне в училището, защото е било „твърде трудно“ да се работи с нея дистанционно докато е на снимачната площадка. Според 42-годишната писателка, Робин е написал писмо на гимназията, в което моли директора да преосмисли решението си. Все пак Лиза е била изключена, но винаги ще помни този мил жест.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Jakub (@lisa.jakub)

„Това, което обичам в тази история и в самия Робин, е фактът, че той ще направи подобно нещо за друг човек. Ще направи всичко възможно, ще отдели от времето си, за да покаже на другия, че той е важен“, категорична е Лиза. Въпреки че писмото не върши работа, тя казва, че застъпването е било по-важно от връщането ѝ в училище.

Робин Уилямс умира на 11 август 2014 година след самоубийство в дома си. Лиза Джейкъб пък се отказва от Холивуд и сега се подвизава като писателка и инструктор по йога.

КоментариКоментари