IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рейчъл Макадамс три пъти отказала роля в „Дяволът носи Прада“

17 юни 2021 17 40

Филмът навърши 15 години

Снимка: БГНЕС

Преди Ан Хатауей да влезе в обувките Chanel на Анди Сакс в „Дяволът носи Прада“, голяма част от екипа на филма са мислели, че ролята ще отиде при Рейчъл Макадамс.

Режисьорът и актьорският състав на модната драма се събра на онлайн среща, за да отпразнува 15-тата годишнина от премиерата и да разкрие няколко любопитни подробности от зад кулисите. Дейвид Франкел, който застава зад камерата, разкрива че Макадамс е отказала три пъти предложението да играе Анди Сакс преди ролята да бъде предложена на Ан Хатауей.

Според него, Fox 2000 – студиото, което застава зад филма – е искало утвърдена и известна актриса, като Рейчъл се вписвала чудесно в този образ. Тя току-що била набрала огромна слава, благодарение на филми като „Тетрадката“ и „Гадни момичета“. За съжаление на всички обаче актрисата категорично е отказала офертата цели три пъти. „Студиото беше решено да я наеме, но пък тя беше решена да ни откаже“, допълва Франкел.

В списъка с потенциални Анди Сакс са били Скарлет Йохансон, Натали Портман, Кейт Хъдсън и Кирстен Дънст. Все пак ролята отива при Ан Хатауей и тя се справя чудесно със задачата. „Анди ми проговори. Накара ме да я почувствам. Филмът разказваше за много сериозна тема, но по един невероятно лек и забавен начин“, споделя Хатауей пред EW. За да получи ролята, тя е стартирала невероятна кампания, в която на няколко пъти се е срещнала с екипа на филма и дори е написала „Наемете ме“ в градината на тогавашния вицепрезидент на Fox 2000.

Студиото обаче започва сериозно да обмисля варианта Хатауей чак когато Мерил Стрийп се застъпва за нея. Легендарната актриса влиза в ролята на Миранда Прийстли – главен директор на модното списание Runway. Стрийп се влюбва в Ан заради филма Brokeback Mountain, където тя има съвсем малка, но забележима роля. Тогава тя се обажда на Том Ротман, който работи във Fox и му казва, че това е момичето за Анди Сакс. Когато студиото най-накрая предлага ролята на Ан, тя е повече от щастлива.

„Търпеливо изчаках реда си и най-накрая получих обаждането. Това беше най-лесното ми Да“, казва тя. Допълва, че е започнала да крещи и да тича из апартамента си, като по това време е имала и гости, които не са знаели точно какво се случва.

Освен Стрийп и Хатауей, в „Дяволът носи Прада“ участват още Стенли Тучи и Емили Блънт. Филмът се превръща в невероятен хит, печелейки 326 млн. долара по целия свят, като помага на Мерил да получи 12-ата си номинация за „Оскар“. Въпреки огромното признание от Академията, актрисата не е харесала периода, в който е снимала филма.

„Беше ужасно! Бях нещастна в караваната си. Чувах как хората се смееха и се забавляваха, а аз бях толкова депресирана. Тогава си казах, че явно това е цената, която плащаш, за да бъдеш шеф“, разкрива Стрийп. Тя говори за това, че през целия период на снимки е трябвало да остане в ролята на Миранда Прийстли и да се държи като нея, за да свикне с образа. Този похват се използва от множество актьори, включително и Хийт Леджър, когато играе Жокера.

Хатауей признава, че е била доста уплашена от Стрийп, но в същото време е чувствала, че винаги може да разчита на нея. „Оценявах всичките усилия, които влага, за да създаде образа и да вдъхне онзи страх у всички нас, но винаги знаех, че тя ще се грижи за мен“, разкрива актрисата.

„Дяволът носи Прада“ излиза през 2006 година и е адаптация на едноименния роман от Лорън Уайзбъргър. Писателката дълго време работи като асистентка на Ана Уинтур в списание Vogue и описва преживяването си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари