IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Книгата на Меган Маркъл стана №1 в Америка

22 юни 2021 10 40

Херцогинята говори за успеха си като детски автор

Снимка: БГНЕС

Меган Маркъл може да се похвали, че вече е един от най-продаваните автори на детски книжки в Америка.

Творбата й The Bench официално достигна до №1 в списъка на New York Times за илюстровани книги за деца. Интересното е, че изданието на Меган беше пуснато на пазара само преди седмица, но бързо се превърна в едно от любимите на хиляди американци. Съпругата на принц Хари благодари на всички фенове, които са я подкрепили в този специален проект.

„Въпреки че тази поема започна като любовно писмо към съпруга и сина ми, съм много щастлива, че нейните универсални теми за любов, представителство и приобщаване резонират сред общностите навсякъде. В много отношения стремежът към по-състрадателен и справедлив свят започва с тези основни ценности“, пише Маркъл. Тя допълва, че е показала една друга страна на мъжествеността, в която присъстват емоция, мекота и връзка със семейството.

По-рано херцогинята обясни, че книгата е вдъхновена от стихотворение за Деня на бащата, което е написала за съпруга си през 2019 година, само няколко седмици след раждането на сина им Арчи. Родителите посрещнаха и дъщеря на име Лилибет Даяна, която се роди на 4 юни.

Докато принц Хари и Арчи са изобразени на няколко пъти в изданието, то Лилибет се появява само веднъж. Читателите могат да я видят на финалната илюстрация, вдъхновена от живота на херцозите в Калифорния. Хари и Арчи седят на пейка и хранят пилета, а Меган стои отстрани с бебето Лили в слинг и носи сламена шапка.

Книгата е илюстрирана от художника Кристиан Робинсън. На корицата може да се види изображение на пейка под дърво с пилета наблизо. В прессъобщението Меган е описана като „майка, съпруга, феминистка и активистка“, която в момента живее в родния си щат Калифорния със семейството си, две кучета и растящ брой пилета, които са спасени от ферми за месо. В интервюто си пред Опра Уинфри херцозите на Съсекс разкриха, че имат кокошарник, който е едно от любимите места на Арчи.

Меган не е първият кралски член, който пуска своя детска книжка. През 1980 година принц Чарлз публикува The Old Man of Lochnagar, която разказва историята на старец, живеещ в скална пещера около кралското имение в Балморал. Продажбите от книгата бяха пренасочени към благотворителната кралска организация The Prince's Trust. Сара Фъргюсън също написа сценарий за детското шоу Budgie in the Little Helicopter, което по-късно се превърна и в анимационно телевизионно предаване.

Меган е дългогодишна любителка на книгите и дори говори за сладката традиция да предава любовта към четенето на децата си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари