IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От Marvel признаха: Локи, Богът на пакостите, е бисексуален

25 юни 2021 15 00

Откровението беше направено в третия епизод от новия сериал

Снимка: Getty

Вселената на Marvel вече си има своя бисексуален представител и това е Локи, Богът на пакостите. 

В третия епизод от едноименния сериал по Disney+, героят на Том Хидълстън разкрива сексуалната си ориентация в разговор със своя женски вариант от бъдещето - Силви. Докато обсъждат романтичните си партньори Силви пита Локи: "А ти? Ти си принц. Сигурно има и бъдеща принцеса. Или пък друг принц". На това Локи отговаря "По малко и от двете. Предполагам същото се отнася и за теб". 

След като епизодът беше излъчен, режисьорката на сериала Кейт Херон потвърди сексуалността на главния герой със съобщение в Туитър. "От момента, в който се присъединих към екипа на "Локи", за мен беше важно да разкрия, че Локи е бисексуален. Това е част от неговата същност, а и от моята. Знам, че това е много малка крачка, но съм щастлива и сърцето ми е изпълено с любов", написа тя. 

Актрисата София ди Мартино, която играе Силви, сподели съобщението на режисьорката и написа, че осветлението на сцената е било невероятно. По телевизорите на зрителите се появиха розово, лилаво и синьо, които са в съответствие със знамето на бисексуалните. 

В книгите на Marvel пък Локи е пансексуален и полово неутрален. Половата му ориентация в сериала беше загатна още от кратките трейлъри, които се споделяха преди премиерата. На един от тях се показа досието на Локи, което включваше различна информация за него, а под секцията пол беше изписано "неутрален". 

Във вселената на Marvel има още няколко други персонажа, които са с различна сексуална ориентация, включително и Валкири, която е изиграна от Теса Томпсън. Докато тази тема все още не е разгледана във филмите, актрисата обеща, че персонажът й ще е частот LGBTQ общността. "Като нов крал на Асгард, тя трябва да си намери своята кралица, така че това ще е първата й задача. Има няколко идеи. Ще ви държа в течение", каза Томпсън по време на Comic-Con в Сан Диего през 2019 година. 

Президентът на Marvel Кевин Фейги потвърди казаното от Томпсън, намеквайки че съвсем скоро секусалността на Валкири ще бъде разкрита. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари