IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристен Стюарт - принцесата на Холивуд, която не знаехме, че имаме

24 септември 2021 16 30

Излезе първият трейлър на биографичния "Спенсър"

Снимка: Getty Images

Какво определя дали един актьор е добър в своята професия? Наградите, които има у дома, богатството, което е натрупал в банката или пък феновете, които има по света? Дали пък не ставаш добър актьор, когато вече не ти търсиш филми, а те търсят теб? Когато името ти е толкова известно в Холивуд, че продуценти и сценаристи създават допълнителни роли само и само да те имат в своя проект?

Всички тези качества и постижения са важни, но един добър актьор се определя от това как влияе на публиката и как успява да пресъздаде личността, в която се е превъплътил. От това дали успява да разкаже историята на персонажа си по начин, по който да докосне зрителя, но в същото време да не прекалява с играта. От това да знае границата между добро актьорско майсторство и ненужна драма. 

Един добър актьор е онзи човек, който те кара да повярваш, че срещу теб седи супергерой, историческа личност или приказен персонаж. Това е човекът, който ти помага да забравиш за реалността за определен период от време и наистина да се потопиш в историята, която сценаристът е написал. 

Всичко това важни с пълна сила за Кристен Стюарт и последната й роля в биографичния "Спенсър". Актрисата влиза в обувките на принцеса Даяна, пресъздавайки един от най-трудните й моменти в живота - решението да напусне кралския двор. "Спенсър" вече направи премиерата си на филмовия фестивал във Венеция и оттогава обикаля кино конкурсите, печелейки невероятни ревюта и аплодисменти за Стюарт. Някои от критиците дори твърдят, че това е ролята, която ще донесе първа номинация за "Оскар" за актрисата. 

Кристен изминава огромен път от времето си в "Здрач" до "Спенсър". През годините тя се занимава повече с нискобюджетни филми, като новините около нея по-скоро бяха свързани с личния й живот и любовните й трепети. Сега обаче всичко това остава на заден план, защото Стюарт доказава на целия свят, че е в Холивуд не заради късмет, а заради талант. 

В първия пълен трейлър на "Спенсър" актрисата успява да се превърне в Даяна, улавяйки всяка една нейна черта до самия акцент. Ако искате да видите как принцесата се е чувствала по време на живота си в кралския двор, отидете да гледате "Спенсър". Искате да видите една задушаваща се жена, която е принудена да играе роля за пред камерите, а у дома си изплаква очите и страда от депресия? Отидете да гледате "Спенсър". 

Режисиран от Пабло Ларейн, който е "виновник" и за биографичния "Джаки", филмът за принцеса Даяна разказва за тридневния коледен уикенд на кралското семейство в Сандрингам. Именно тогава лейди Ди решава, че е време да напусне токсичната среда, в която се намира и най-накрая да се разведе с принц Чарлз. 

"Няма надежда за мен. Не и с тях", казва Кристен във видеото, което показва множеството трудни моменти, които Даяна изпитва по време на уж празничните дни. Искайки да избяга от цялата обстановка, тя се опитва да намери правилния път, по който да тръгне и да спаси себе си и децата си. "Бори се с тях. Ти си най-доброто си оръжие" - такъв съвет получава принцесата от една от своите доверени приятелки в двореца.

Краят на трейлъра обаче е това, което впечатли най-много феновете на принцеса Даяна. "Дали ще ме убият, как мислиш?", пита тя човек, който не е в кадър. Това, което мнозина се запитаха, е дали истинската принцеса си е задавала същия въпрос преди да направи важната крачка. Филмът се развива през 1991 година - година преди раздялата на Даяна и Чарлз, пет години преди официалния развод и шест години преди смъртта на принцесата.

Кристен Стюарт успява да впечатли с играта си в "Спенсър", благодарение на улавянето на всяка една мимика и всяко едно вътрешно терзания на Даяна. Тя много добре знае какво е да бягаш от папараците и да живееш двойнствен живот, показвайки пред общността, че всичко е наред, когато вътре в теб бушуват емоции. Тъгата, умората, желанието за по-простичък живот и опитът да създаде най-добрата среда за децата си - всичко това е пресъздадено от Кристен и е видно от краткия клип. 

Приликата между Даяна и актрисата е поразителна, а Стюарт сподели наскоро, че докато е снимала филма е усетила присъствието на принцесата. "Имаше моменти, в които почувствах, че тя ми дава разрешение да играя тази роля", казва тя пред L.A. Times. Допълва, че е искала да разкаже истинската история на Даяна, но без да навлиза в личното й пространство. 

Филмът "Спенсър" и Кристен Стюарт получиха триминутни аплодисменти във Венеция, което подсили още повече интереса ни. Ще трябва да изчакаме обаче до 5 ноември, когато е официалната премиера на лентата. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари