IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Кание Уест пуска документален филм

27 септември 2021 17 40

От Netflix показаха и първия трейлър

Снимка: БГНЕС

Кание Уест идва в дома ви благодарение на стрийминг гиганта Netflix.

През април 2020 година стана ясно, че рапърът ще прави няколко документални филма, в които ще разкаже за професионалния и личния си живот. Първата серия ще бъде пусната по-късно тази година и ще включва невиждани досега кадри от кариерата на Уест, работата му в модната индустрия, неуспешната му кандидатура за президент на САЩ и смъртта на майка му Донда Уест. Според източници, сделката между Кание и Netflix е на стойност 30 милиона долара. 

Сега вече стрийминг платформата показа и първия трейлър от документалния филм, който ще носи името jeen-yuhs. Във видеото виждаме само кадри от миналото, показващи Уест в началото на кариерата му през 2002 година, само две години преди дебютния албум The College Dropout. На зрителите е показан как Кание рапира песента Two Words, която записва с легендата Mos Def. 

"Сниман в продължение на 20 години, jeen-yuhs е интимен и разкриващ портрет на опита на Кание, показващ едновременно дните му на пробив и днешния му живот като световна марка и артист", казват от Netflix в официално съобщение. Засега премиерната дата е поставена някъде през 2022 година, но не е точно фиксирана. 

Според Billboard, филмът ще бъде режисиран от Кларънс Симънс и Чайк Озах, които стоят видеата към песните Throuh the Wire и Jesus Walk. Двамата също така правят и документалния филм Benji, който е базиран на предаването 30 for 30 на Бенджамин Уилсън. Друго заглавие в биографията им е A Kid from Coney Island, разказващ за баскетболния играч Стефан Марбъри. 

Считан за един от най-влиятелните и най-странните фигури в хип-хопа, историята на Кание Уест със сигурност няма да бъде скучна. През последните години той понесе доста критики и загуби голяма част от последователите си, след като се обяви в подкрепа на Доналд Тръмп и заяви, че неговата политика е най-правилната. 

Кание Уест

Снимка: БГНЕС

Новината за предстоящия документален филм идва след като Уест спечели първата си награда "Грами" от осем години насам. Той получи приза за албума си Jesus is King. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари