IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Андрю Лойд Уебър мразел котките, купил си куче

18 октомври 2021 09 00

Композиторът не харесва екранизацията на мюзикъла „Котки“

Getty

Андрю Лойд Уебър призна, че вместо коте за домашен любимец, притежава куче, като избора на животно направил, след като видял екранизацията на неговия популярен мюзикъл „Котки“. В интервю за Variety, големият композитор признава, че филмът, събрал на едно място звезди като Дженифър Хъдсън, Джуди Денч, Ребъл Уилсън, Джеймс Кордън и Иън Маккелън, не струва.

„Гледах го и просто си помислих: О, Боже, не!“, казва той, посочвайки, че продукцията е грешно направена по множество параграфи и няма никакво разбиране за музиката.

Уебър говори с голяма неприязън към филма, който излезе през 2019 г. и събра доста критики, най-вече заради котешко-човешките хибриди в него.

„Това беше първият път в моите 70 и нещо години, в който просто отидох и си взех куче. Така че единственото хубаво нещо, което се случи след този филм, бе моята хаванска болонка“, споделя още той.

Андрю Лойд Уебър лекува нервите си с кучето

След екранизацията на мюзикъла композиторът направо намразил котките като животни и за него кучето се превърнало в нещо много повече от домашен любимец. С него той успял да се справи с яда си, породен от филма „Котки“.

Уебър, който станал неразделен с животното, решил дори да пътува с него, но заради ограниченията, свързани с пандемията, не можел да се качи с кучето на самолет. Ето защо му хрумнало нещо друго:

„Писах на компанията, че кученцето трябва да е с мен, защото съм емоционално травмиран и това е моето терапевтично куче... Отговориха ми, че трябва да докажа, че това наистина е така. Казах им просто да видят какво направи Холивуд с моя мюзикъл. Те ми върнаха отговор, че това е достатъчно“.

Така композиторът изтъква, че дори от авиокомпанията се съгласяват с него, че продукцията е ужасна и не му искат лекарска препоръка за кучето.

След интервюто на Андрю Лойд Уебър, много издания дават пример с Дженифър Хъдсън, която харесва ролята си в екранизацията и въпреки критиките, тя споделя, че е чудесна. За разлика от легендарният музикант, тя има в дома си не една, а две котки, които носят имена от мюзикъла.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари