IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пол Маккартни срещу Rolling Stones: Те са блус банда за кавър песни

14 октомври 2021 17 50

Това беше отговорът му на нападките на Мик Джагър

Снимка: БГНЕС

Пол Маккартни, един от легендарната четворка на Бийтълс, има какво да каже за конкурентите от Ролинг Стоунс.

79-годишната музикална икона определи групата на Мик Джагър като „блус банда за кавър песни“ в скорошно интервю пред The New Yorker. Маккартни първоначално не беше сигурен дали е редно да изрече тези думи, но малко по-късно доби смелост и заяви това, което му се въртеше в главата. „Мисля, че нашата слава беше малко по-голяма от тяхната“, допълва Пол.

Твърденията му бяха приети като своеобразен отговор на думите на Миг Джагър от април 2020 година. Тогава той и колегата му Кийт Ричардс се появиха в шоуто на Зейн Лоу за промотирането на нова песен. По време на интервюто Джагър сподели мнението си относно това как неговата група превъзхожда четворката от Ливърпул.

„Нашата група има голям късмет все още да свири по стадиони, а другата група не съществува“, каза фронтменът на Ролинг Стоунс. Това пък беше отговор на думите на Маккартни, че Бийтълс са били много по-добри от Джагър и компания.

Пол имаше много за казване през последните дни. В интервю за BBC той коментира и раздялата на Бийтълс през 1970 година, казвайки че покойният Джон Ленън е човекът, който е инициирал всичко. „Не аз започнах раздялата. Това беше нашият Джони. Не съм аз човекът зад всичко това“, казва Маккартни, който през годините беше набеден като причината за раздялата на великолепната четворка.

„О, не, не, не. Джон влезе един ден в стаята и каза, че напуска Бийтълс. Заяви, че чувството е доста вълнуващо, нещо като развод. След това ние бяхме оставени да събираме счупените парченца“

Според Маккартни, една от главните причини за решението на Ленън, е било желанието му да започне нов живот с Йоко Оно. „Искаше да лежи в легло в Амстердам в продължение на една седмица заради световния мир. Не можехме да спорим с това. Този период беше най-тежкият в живота ми“, допълва музикалната легенда. Музикантът казва, че е искал Бийтълс да се задържи като група, защото песните им са били доста добри и е виждал бляскаво бъдеще.

Интервюто пред BBC беше по повод пускането на документалния филм The Beatles: Get Back, който ще излезе през ноември в платформата Disney+.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 2 години )
Мик и Сър Пол са първи приятели, не само "по на чашка", отделно от това тези елегантни подмятания са само за пред медиите - да се дигне и/са към всяка от тези личности - леки номерца, тъъй да се каже. А за развода на Ливърската 4-ка там виновати и основна причина са единствено и само близките на Джон+Пол жени - Йоко и Линда Ийстмън, но пък този ФАКт бе улеснен и станал реално възможен вследствие ранната кончина на менажера на групата - Брайън Ъпстайн около две години по-рано...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар