IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Авторката на „Сексът и градът“: Сериалът не беше много феминистки

23 октомври 2021 15 00

Кандис Бушнел, която пише книгата, споделя мислите си относно телевизионната адаптация

Снимка: Getty Images

Кандис Бушнел споделя какво мисли за сериала „Сексът и градът“. Авторката, която пише едноименната книга, даде интервю пред New York Post и разкрива дали харесва телевизионната адаптация.

„Не гледам на сериала по начина, по който другите хора го правят. Не правя разбор на всяко едно малко нещо. Хубав сериал е, много е забавен. Но има фенове, които толкова разчитат на него, сякаш го превръщат в своя пътеводна сила“, казва Бушнел пред списанието.

За щастие на авторката, тя вече е намерила своя Тузар, но споделя, че не това трябва да бъде основната цел на всяка една жена. Според нея, мъжете могат да бъдат доста опасни за жените по много различни начини. „Не говорим за това, но е нещо, върху което дамите трябва да помислят. Може да постигнеш много по-малко... когато разчиташ на мъжа до себе си. Сериалът и съобщенията, които изпрати, не бяха много феминистки в края. Но това е телевизия. Това е забавление. Затова хората не трябва да основават живота си на телевизионни сериали“, категорична е Бушнел.

Кандис Бушнел стартира своята рубрика „Сексът и градът“ във вестник New York Observer през 1994 година и я ръководи в продължение на две години. В нея се разказва за героинята Кари, чиито преживявания са базирани на личните приключения на Бушнел. Рубриката след това се превръща в книга, която е пусната през 1996 година. Същата година правата ѝ са закупени от HBO и останалото е телевизионна история.

Сериалът „Сексът и градът“ се излъчва от 1998 до 2004 година, след което се правят два филма за големия екран. Те излизат през 2008 и 2010 година и в тях участват познатите ни актьори от телевизионната адаптация – Сара Джесика Паркър (Кари), Кристин Дейвис (Шарлот), Синтия Никсън (Миранда) и Ким Катрал (Саманта).

През януари тази година от HBO обявиха, че правят продължение на сериала, но без Ким Катрал. Новият проект ще носи името And Just Like That..., а снимките вече текат с пълна сила. Феновете засега ще получат само 10 епизода, в които ще проследят Кари, Миранда и Шарлот, които се опитват да балансират сложния си личен и професионален живот, докато в същото време намират начин да поддържат приятелството си.

Освен Паркър, Дейвис и Никсън, на екран ще видим завръщането на Крис Нот (Тузаря), Марио Кантоне (Антъни Марентино), Дейвид Ейгенберг (Стийв Брейди), Еван Хандлър (Хари Голденблат) и Уили Гарсон (Станфорд Блач). За съжаление, Гарсон ще участва само в няколко епизода, тъй като почина през септември след битка с рак на панкреаса.

And Just Like That... ще направи своята премиера през декември, а Кандис Бушнел казва пред New York Post, че ще гледа с интерес. „Разбира се, че ще го гледам. Надявам се да има поне шест сезона“, заяви тя. Пошегува се, че колкото повече сериалът стои на екран, толкова повече пари пристигат в сметката ѝ.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари