IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейми Дорнан за „50 нюанса сиво“: Не се подигравайте, защото работихме здраво

3 ноември 2021 08 40

Актьорът заяви, че не му харесват шегите, свързани с поредицата

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Джейми Дорнан няма да понася мълчаливо критиките, отправени към поредицата „50 нюанса сиво“.

Говорейки пред списание GQ, 39-годишният актьор си спомня за ролята си на Крисчън Грей в трилогията, която продължи от 2015 до 2018 година. Тогава Дорнан играе заедно с Дакота Джонсън, която пък е Анастейжа Стил, като филмът се прави по романите на Е. Л. Джеймс. Действието засяга еротичната и доминантна връзка между студентка и млад бизнесмен.

„Вижте, нека го кажем по този начин: Нищо лошо не се е случило с кариерата ми, след като участвах във филмова поредица, която направи повече от 1 млрд. долара печалба. Всеки един актьор ще ви каже същото. Тази роля ми осигури доста неща“, казва Дорнан пред GQ. Допълва, че не се срамува да признае, че работата е променила финансовото състояние на семейството му и е изключително благодарен за това.

Относно лошите отзиви, които филмът получи от кинокритиците, актьорът казва, че оценката на феновете е много по-важна за него. Допълва, че хората не трябва да се подиграват на поредицата, защото всеки един човек, свързан с нея, е работил здраво и не заслужава такова отношение.

Дорнан казва, че все още чувства напрежение постоянно да се доказва и да излезе от сянката на Крисчън Грей. „Дали A Private War, Anthropoid или Belfast, или каквото и да е било след това излезе на голям екран, пресата винаги казва, че това е най-доброто ми нещо след „50 нюанса сиво“. Сякаш имам нужда да се доказвам на някого“, споделя актьорът. Признава, че все още си пати от избора си да участва в еротичната поредица и му е трудно да се завърне там, където е бил преди всичко това.

Все пак Джейми Дорнан има много роли, които доказват таланта му както в сериозните филми, така и в комедиите. Той може да бъде видян в Barb and Star Go to Vista Del Mar, а много фенове го познават и като убиеца от сериала The Fall. Миналият ноември той казва пред Variety, че е позволил на лошите ревюта за първия филм от поредицата „50 нюанса сиво“ да го засегнат лично.

„Преминах през труден период, когато четях лоши ревюта за себе си. Но след това ги приех за нещо смешно и ги използвах като движеща сила“, казва той. Разкрива, че едно от тях било сравнение между актьорските му качества и овесена каша. Първоначално го приел като жестока критика, но след това се сетил, че някои хора обичат овесена каша и приел написаното.

През май 2022 година Джейми ще навърши 40 години. „Не се страхувам от възрастта вече. Не съм човек с петгодишен план. Но ако 20-те ми бяха началото на кариерата на мода и актьорство, а 30-те ми бяха доказване на себе си пред света, то искам 40-те да ми бъдат момент на създаване на нещо, което ще остане“, казва Дорнан.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари